Hallandsposten

Vad ska Jason Isbell ta sig till efter detta?

- JOHAN LINDQVIST

COUNTRY

I en intervju med branschtid­ningen Billboard försäkrar Jason Isbell att han och bandet försöker göra sitt allra bästa varje kväll, under varje spelning. Men han påpekar också det uppenbara i att det är något alldeles extra med fyra utsålda konserter på ikoniska The Ryman i Nashville. Det är inte ”bara” det att alla de stora countrystj­ärnorna har stampat takten mot de där träplankor­na. Nej, hit reser folk långväga för att se sina favoriter, de har ansträngt sig för att vara på plats just där, just då. Därmed finns en överenskom­melse mellan artist och publik att magi kommer att uppstå.

LYSSNA BARA PÅ kommunikat­ionen och närvaron i Jason Isbells paradnumme­r Cover me up. Han spelar den under alla konserter. Så även här. Men inte ens under den fantastisk­a aftonen på Pustervik senast levde publiken sig in i och reagerade på varje stavelse så som på den här liveinspel­ningen. Man hör verkligen hur publiken, bandet och Jason Isbell växeldrar varandra upp till himmelska höjder. Jag kan lyssna på det hur många gånger som helst och svepas med lika skoningslö­st varje gång.

JASON ISBELL AND THE 400 UNIT Live from the Ryman (Southeaste­rn/border)

RESTEN AV KVÄLLEN är förstås också mer eller mindre trollbinda­nde med utropsteck­en för starka men på hemmaplan kontrovers­iella White man’s world, Something more than free och avslutande If we were vampires som har vuxit ut till ett andra kapitel på berättelse­n från Cover me up.

Låtlistan på skivan speglar väl hur Isbells spelningar sett ut under den senaste turnén, men det är synd att man kapat en knippe nummer och kanske också använt tagningar från olika kvällar på The Ryman. Jag hade velat ha en hel konsert, oredigerat.

Isbells plan har hur som helst hela tiden varit att en liveplatta skulle knyta ihop hans första tre soloalbum. Nu är vi där. Det ska bli oerhört spännande att se var en av USA:S just nu allra mest angelägna berättare tar vägen härnäst.

 ?? Bild: AMY HARRIS ?? ska en av USA:S just nu allra mest angelägna berättare tar vägen härnäst?
Bild: AMY HARRIS ska en av USA:S just nu allra mest angelägna berättare tar vägen härnäst?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden