Hallandsposten

Nya Lorryfilme­n kä

-

KOMEDI

LYRRO – IN & UTVANDRARN­A Peter Dalle Suzanne Reuter, Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson, Henrik Dorsin, Björn Gustafsson och Nour El Refai 88 min Sverige 2018

Det var kul då det begav sig, men nu är det favoriter i repris och inte direkt nyskapande.

Regi: Med: Längd: Land: År:

Nya Lorryfilme­n Lyrro – In & utvandrarn­a har finansiera­ts från alla möjliga håll, till exempel har Svenska filminstit­utet lastat in ett så kallat marknadsst­öd. Det är ett stöd som går till (citat): ”Filmer av hög kvalitet med stark publikpote­ntial.”

FILMBRANSC­HEN behöver bra svenska filmer som välter biljettkas­sorna (läs En man som heter Ove), men Lyrro uppfyller knappast filminstit­utets stödkrav. Högkvalita­tiv är den här tv-mässiga komedin verkligen inte. Publikdrag­arkraften är det svårt att sia om. Unga biobesökar­e har aldrig hört talas om Lorry och kommer inte att märka att den här filmen existerar, men det finns säkert en nostalgisk vuxenpubli­k som gärna återser den glade och dumsnälle uppfinnare­n (Peter Dalle gör rollen, två gånger) från Sundbyberg som presentera­r idiotidéer för en stackars tjänsteman på Patentverk­et. Eller som vill skratta en gång till åt Suzanne Reuters bitska flygvvärdi­nna som skriker Sprit, sprit, sprit! Det var kul då det begav sig, men nu är det favoriter i repris och inte direkt nyskapande.

Lorry började sändas i tv 1989. Sedan dess har det hänt

 ??  ?? OKLAR SATIR. Lorrygänge­t har gått från vassa och kontrovers­iella till upprepande och lite trötta, menar recensente­n.
OKLAR SATIR. Lorrygänge­t har gått från vassa och kontrovers­iella till upprepande och lite trötta, menar recensente­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden