Hallandsposten

Jimmies kompiskram blir ny humor i TV4

- SARA ULLBERG/TT

Jimmie Åkesson kompiskram­as vid kaffemaski­nen och Hollywoodf­ruarna har flippat totalt. I TV4:S nya humorprogr­am Mumbo jumbo bjuder ett ungt komikergän­g på gammal hederlig perukhumor.

I korridoren vankar Stefan Löfven förbi med oroad min. Kanske beror det på Jimmie Åkesson som står vid kaffemaski­nen och smörar för sin svurna politiska fiende, kulturmini­ster Alice Bah Kuhnke (MP)?

– Kompiskram – vi möts på mitten! utbrister Åkesson och ger henne en valhänt kram.

”Det är inte politisk humor, det är inte satir, det är inte någon form av grov humor, det är lite flams och trams, helt enkelt.”

SHANTHI RYDWALL-MENON

DEN TURBULENTA politiska arenan är en tacksam spelplats i Mumbo jumbo som börjar sändas i TV4 i kväll. Men Daniel Norberg, Shanthi Rydwall-menon, Christian Åkesson och Louise Nordahl har många fler kändisparo­dier att plocka fram ur rockfickan.

– I programmet gör jag nog 25–30 olika karaktärer, konstatera­r Louise Nordahl, som just den här inspelning­sdagen är klädd i Kd-ledaren Ebba Busch-thors strikta politikerk­ostym, men också dubblerar som Hollywoodf­run Anna Anka.

– Anna Anka är rätt djärv som person. När jag spelar henne kan jag säga nästan vad som helst, helt ofiltrerat.

De fyra komikerna kommer från olika håll, Christian Åkesson som spelar Jimmie Åkesson, har till exempel varit med i Kanal 5:s Partaj medan Daniel Norberg för de allra flesta är känd från Youtube, där han tillsamman­s med brodern Emil Norberg slog igenom med extremt populära Melodifest­ivalparodi­er.

– Jag är jättenervö­s. Jag går in i sådana här projekt väldigt mycket och gör inget annat än att tänka på detta. Det blir säkert bra, men den här stressen, det är samma som när jag var med i Let’s dance, det spelade ingen roll om jag dansade bra en fredag för jag visste att nästa vecka skulle jag dansa en ny dans, säger Daniel Norberg.

Mumbo jumbo blir lite av ett eldprov för de fyra komikerna. Programmet är placerat på bästa sändningst­id, mitt emellan de två Idol-blocken på fredagar.

– Det är ett program som inte har funnits på länge. När det gäller parodiprog­ram var nog Partaj senast ut. Så det är lite fräckt att vi börjar med det igen, det känns inte urvattnat, säger Christian Åkesson.

BAKOM OSS HASTAR Shanthi Rydwall-menon förbi som Alice Bah Kuhnke, iförd clownnäsa och en blågul vikingahjä­lm. Hennes karaktäris­tik av programmet är snabb och tydlig.

– Det är ett varmt, välkomnand­e, barnsligt och lekfullt program. Det vi gör här är att leka, det är ju det väldigt mycket imitatione­r baseras på. Det är inte politisk humor, det är inte satir, det är inte någon form av grov humor, det är lite flams och trams, helt enkelt.

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON ?? BLIR STATSMINIS­TER. Daniel Norberg sminkas till Stefan Löfven under inspelning­en av Mumbo jumbo. I programmet gör han en mängd olika imitatione­r, men fungerar också som programled­are i studiodele­n.
Bild: JANERIK HENRIKSSON BLIR STATSMINIS­TER. Daniel Norberg sminkas till Stefan Löfven under inspelning­en av Mumbo jumbo. I programmet gör han en mängd olika imitatione­r, men fungerar också som programled­are i studiodele­n.
 ??  ?? POLITIKERS­AMLING. Jimmie Åkesson, Alice Bah Kuhnke, Ebba Busch-thor och Stefan Löfven. Eller, om man så vill, Christian Åkesson, Shanthi Rydwall-menon, Louise Nordahl och Daniel Norberg under inspelning­en av Mumbo jumbo.
POLITIKERS­AMLING. Jimmie Åkesson, Alice Bah Kuhnke, Ebba Busch-thor och Stefan Löfven. Eller, om man så vill, Christian Åkesson, Shanthi Rydwall-menon, Louise Nordahl och Daniel Norberg under inspelning­en av Mumbo jumbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden