Hallandsposten

Nns lastgammal

- MATS JOHNSON

väldigt mycket på den svenska humorfront­en, inte minst på stand up comedy-scenerna.

I ETT FÖRSÖK att hänga med sin tid lägger Dalle (manus och regi) in skämt om flyktingpr­oblematike­n, ett moskébygge och högerextre­mister. Det blir märkvärdig­t tamt. Flertalet av sketcherna hade lika gärna kunnat vara inspelade 89/90, och känns lastgamla.

Lyrro börjar med början, Big Bang. En malande speakerrös­t förklarar vad som händer när grottmänni­skor skuttar omkring på filmduken.

Efter den småsega inledninge­n får vi, i nutid, följa Josef och Maria och en åsna. De försöker att ta sig till himmelrike­t på jorden, alltså Sverige, och närmare bestämt staden Södertälje. I Södertälje är allt fantastisk­t. När man går till arbetsförm­edlingen får man ett välbetalt jobb på stört. Sedan är det bara att släntra vidare till bostadsför­medlingen och hämta nycklarna till en fin lägenhet.

SKETCHERNA RULLAR vidare. Filmteamet får en kombinerad jobb- och semesterre­sa till den västindisk­a ön Aruba.

Vem är egentligen satiren riktad mot när en man ligger i koma eller när demenssjuk­a öppnar en livsmedels­affär? Jag vet inte riktigt, men glasklart är att Lorrygänge­t på 29 år gått från vassa och kontrovers­iella till upprepande och lite trötta.

 ?? Bild: NORDISK FILM ??
Bild: NORDISK FILM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden