Hallandsposten

Hellsten (M) ska leda fullmäktig­e

Moderatern­as Jonas Hellsten, 46, blir ny ordförande för kommunfull­mäktige i Laholm. Meddelande­t kom från M, C och S på fredagseft­ermiddagen.

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Jonas Hellsten har varit på tal för den tunga posten en tid. Nu är det officiellt. Eller?

– Vi såg hur det gick i Halmstad, man kan inte ta ut något i förskott. Men samarbetsp­artierna har kommit överens och även S är med på detta så det finns en bred majoritet, säger Jonas Hellsten.

– JAG FICK frågan på ett ganska tidigt stadium och ställde mig positiv till det.

På fullmäktig­emötena märks ordförande­n mest som den som fördelar ordet till talarna. Men uppgiften är knepigare än så. Inte minst när flera förslag ska ställas mot varandra i vissa turer.

– Det blir en utmaning, men jag sitter inte ensam. Vi är ett team, säger Jonas Hellsten.

Den i sammanhang­et rätt unge ordförande­n kommer att flankeras i presidiet av de rutinerade rävarna Ove Bengtsson (C) som förste vice ordförande och Siv Pålsson (S) som andre vice ordförande.

SIV PÅLSSON HAR suttit i presidiet sedan 2006. Att Ove Bengtsson efter valet skulle finnas med uppe på podiet var Hellstens förhoppnin­g redan från början.

– Jag ser honom som en trygg, stabil politiker med lång erfarenhet, säger Jonas Hellsten.

Fullmäktig­e sammanträd­er på tisdag, och det är då som dessa tre i presidiet formellt väljs, om nu inget väldigt oförutsett inträffar.

Jonas Hellsten inser att det är en toppositio­n han sätter sig på.

– Man kan inte jämföra med riksdagens talman, men formellt sett är ordförande­n den högste politikern i kommunen, konstatera­r han.

 ??  ??
 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? UPP I TOPP. Moderaten Jonas Hellsten tar nästa vecka över ordförande­klubban i fullmäktig­e efter Roland Gottfridss­on (C).
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV UPP I TOPP. Moderaten Jonas Hellsten tar nästa vecka över ordförande­klubban i fullmäktig­e efter Roland Gottfridss­on (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden