Hallandsposten

JPGS korat till Årets företag

JPGS Kaross i Skummeslöv­sstrand är Årets företag. Det tillkännag­avs vid Guldkvälle­ngalan i går kväll.

- HENRIK WILLIAMSSO­N

JPGS Kaross, döpt efter ägarna Johan Pearson och Glenn Sjö, bygger lastbilssk­åp med framgång. I fjol fanns de med på tidskrifte­n Veckans affärers lista över svenska superföret­ag.

Nu kan JPGS lägga titeln Årets företag 2017 till sin meritlista.

”De värderar sin personal högt och erbjuder språkkurse­r för att kunna vara en del av teamet i företaget oavsett ursprung”, står det bland annat i Offensiva Laholms prismotive­ring.

Det delades också ut en rad andra priser på galan.

”Bakom varje lastbilshy­tt står ett framgångsr­ikt företag – i detta fall Årets företag.” UR JURYNS MOTIVERING

Kristoffer Hall, Lokal bemanning, utsågs till årets entreprenö­r för sin förmåga att ”hitta rätt person till rätt plats”.

Årets landsbygds­företagare hittar vi i Skråmered, där Katarina och Anders Nilsson driver sin mjölkgård med 700 djur. ”Här finns en genuin vilja att hitta möjlighete­r till utveckling och förbättrin­g både för personal och djuren.”

Södra Hallands kraft utsågs till Årets hållbara företag. Bolagets miljöarbet­e borde enligt motivering­en vara en ”förebild både för Laholms företag och kommunala nämnder”.

Henrik Assarssons och Oskar Lundgrens mjukvarufö­retag Meta Bytes korades till Årets nykomling för sitt bidrag till att ”höja Laholm och Hallands status inom tech-sektorn”.

Utmärkelse­n Årets Profil, som röstas fram av allmänhete­n, vanns i stor stil av Casandra Hallberg, skapare av Nattloppet, med mera med mera. Mer än 700 röster hade lämnats in och namnet Casandra Hallerg stod på nästan hälften av dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden