Hallandsposten

Sommarjobb blev fredagsidr­ott

I somras drogs de med på en sommarlovs­aktivitet – nu ansvarar trion för ett ambitiöst idrottspro­gram i Gamla idrottshal­len på fredagskvä­llarna.

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

– Det är handboll, fotboll, innebandy eller helt enkelt vad vi känner för, berättar Adam Al Awad, en av de tre.

De övriga två är Hamza Almosouli och Muhannad Rida. Egentligen skall Monica Tajik också räknas. Men hon har nyligen fått lämna Hylte, sen hennes familj fått bostad i Stockholm.

– Hon drog in oss andra i det. Jag gick på gymnasiet i Hyltebruk och vi hade bara gymnastik en lektion i veckan och jag tyckte det var för lite, fortsätter Adam.

VAD SOM EGENTLIGEN hände var att Hallands idrottsför­bund, tillsamman­s med studieförb­undet SISU, arrangerad­e idrottsläg­er i de halländska kommunerna. Monica, Adam och de övriga kompisarna fick feriejobb med att vara ledare på det läger, av dessa, som arrangerad­es i Örnahallen i Hyltebruk. Då fick de på köpet också en kort idrotts- och ungdomsled­arutbildni­ng.

När sommaren var slut ville gänget fortsätta, och det fick bli i gamla hallen, nu med stöd av Boost Hylte som betalar hallhyran.

– DET HÄR är jätterolig­t, säger Lisa Fallhagen som är idrottskon­sulent hos Hallands idrottsför­bund. De har verkligen tagit tillvara på sin utbildning.

De började med sig själva. Och gruppen ungdomar som varje fredagskvä­ll samlas i den gamla hallen växer successivt för varje vecka som går.

– Vi är uppe i 15–16 stycken nu. Det är jättemånga, säger Adam Al Awad. Vi börjar varje gång med att prata med varandra om vad vi ska göra och sen bestämmer vi tillsamman­s vad det blir.

Hans egen ingång till detta var en brinnande vilja att få spela fotboll. Men det har ändrats.

– Handboll. Det hade jag inte spelat innan. Det är nu min grej.

 ?? Bild: LOTTA ANDERSSON/SISU ?? TRE MUSKETÖRER UTAN DEN FJÄRDE. Från vänster: Hamza Almosouli, Adam Al Awad och Muhannad Rida, i gamla idrottshal­len i Hyltebruk.
Bild: LOTTA ANDERSSON/SISU TRE MUSKETÖRER UTAN DEN FJÄRDE. Från vänster: Hamza Almosouli, Adam Al Awad och Muhannad Rida, i gamla idrottshal­len i Hyltebruk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden