Hallandsposten

Malte bjuder på facit

FOTBOLL: HALMIA SÄKRA PÅ HJÄLP FRÅN HITTARP

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

* IFK Malmö ligger tvåa med 55 poäng och möter Hittarp på bortaplan. Halmia är trea med 54 poäng och möter Olympic.

* Om Halmia vinner och IFK Malmö tappar poäng tar Halmia kvalplatse­n.

* Om Halmia bara får oavgjort måste IFK Malmö förlora. Då går kvalplatse­n till Halmia tack vare bättre målskillna­d (16 mål bättre inför omgången).

* Om Halmia förlorar tar skåningarn­a kvalplatse­n oavsett hur det går i Hittarp.

Det är ett ruggigt drama som väntar i den sista omgången i division 2. Lindome har redan säkrat serieseger­n, men kvalplatse­n uppåt är ännu hett villebråd. Kombatante­rna? IFK Malmö, 55 poäng, och Halmia, 54 poäng.

Halmia tar emot serienian Olym- pic hemma på Örjans vall. Precis som vanligt anförs man av lagkaptene­n, tillika målvakten, Malte Påhlsson. 19-åringen kommer till matchen med tre raka hållna nollor.

– Rent allmänt känner jag att formen är bra, även om jag alltid kräver mer av mig själv i varje match. Men för lagets del så har vi ett väldigt bra flyt nu och förhoppnin­gsvis fortsätter det på söndag, säger Påhlsson.

PARALLELLT MED drabbninge­n på Örjans vall så tar Hittarp emot serietvåan IFK Malmö. Hittarp har gjort vad man själva kallar sin bästa säsong i modern tid och ligger femma i serien. Laget är också erkänt starkt på hemmaplan och har bara förlorat på Hittarps IP en gång i år – mot Halmia. – Hittarp är väldigt starka på hemmaplan och de är motiverade enligt dem själva, så jag är övertygad om att de tar minst en poäng, säger Halmiaträn­aren Anders Wallin. Om det vill sig illa så blir söndagens möte hans sista i klubben. Men han känner sig ganska säker på att även ett kval återstår.

Blir det kval till division 1 eller får Halmia hänga kvar i tvåan ett år till? I helgen ska allt avgöras, så här lyder facit enligt Halmias Malte Påhlsson. – Vi vinner och Hittarp kryssar, så vi tar kvalplatse­n.

– NÄR DET var sju matcher kvar sa jag att om vi går rent resten av säsongen så tar vi kvalplatse­n, och det står jag fast vid. Vår utveckling har varit fantastisk under hela året och nu är det bara vinst som gäller. Vi sk agå ut och fokusera på vårt och inte så mycket på vad Olympic ska göra.

Även Malte Påhlsson känner sig segerviss.

– Jag tror att vi vinner och att Hittarp kryssar, så vi tar kvalplatse­n. Så kommer det gå, där har du facit.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? STABILT ANKARE. Malte Påhlsson är segerviss inför avgörandet mot Olympic. 19-åringen kommer till matchen med tre raka hållna nollor, och tolv stycken totalt i år.
Bild: ROGER LARSSON STABILT ANKARE. Malte Påhlsson är segerviss inför avgörandet mot Olympic. 19-åringen kommer till matchen med tre raka hållna nollor, och tolv stycken totalt i år.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden