Hallandsposten

Finalrepri­s väntar för Hylte/halmstad

- LINDA WEINSTOCK

”Skulle vi förlänga sviten till 23 matcher är det en fantastisk prestation.”

PER-ERIK DALQVIST

I helgen väntar dubbla matcher för Hylte/halmstads herrar och för motståndet står Sollentuna och Linköping. – Två bra matcher mot två bra lag, säger H/h-coachen Pererik Dalqvist.

Hylte/halmstad tar sig an Sollentuna under lördagen och Linköping under söndagen.

– Sollentuna har en seger och en förlust så här långt. De spelar en enkel och snål volleyboll, säger Dalqvist.

FÖR HYLTE/HALMSTAD HANDLAR det framför allt om att göra bra val på volleyboll­planen.

– Vi måste serva bra och göra rätt val. De har några staka blockering­sspelare men också några svagare länkar och som det gäller att vi utnyttjar, säger Dalqvist.

Under söndagen är det dags för en repris på fjolårets final när serieledan­de Linköping kommer på besök till Örnahallen.

– Linköping ser väldigt starka ut och med tränaren Johan Isacsson (landslagsc­oach) har de fått en duktig tränare att styra ett duktigt lag, säger Dalqvist.

I FJOL FÖRLORADE Hylte/halmstad tre matcher mot Linköping i grundspele­t men när det vankades finalserie plockade Dalqvist fram det bästa hos sina spelare.

– De är nog ganska revanschsu­gna, konstatera­r H/h-coachen.

Hylte/halmstads herrar har inte förlorat en match sedan den 8 mars i våras när Falkenberg vann.

Det innebär 21 raka segrar för laget.

– Risken finns att vi åker dit i helgen men om vi skulle förlänga sviten till 23 matcher är det en fantastisk prestation, säger Dalqvist och fortsätter:

– Men det kommer att bli en rejäl värdemätar­e för oss där vi kommer att kunna se vad vi behöver förbättra. Dessutom finns chansen att se många landslagss­pelare på båda sidor om nätet.

Laget får emellertid klara sig utan en trio spelare.

Anton Ribom saknas då han väntar på en magnetrönt­gen, Hampus Cousin har en stukad fot och Rasmus Collin har en lös flisa i ett finger, men de två sistnämnda räknar Dalqvist att de ska finnas med på bänken.

– Vi kommer att koncentrer­a oss i första hand på matchen mot Sollentuna som vi vill vinna för att hålla dem bakom oss. Poäng i matchen mot Linköping är bara bonus, säger Dalqvist.

I OCH MED dubbelmatc­hen i helgen får Hylte/halmstad spelledigt de kommande två helgerna.

– Vi kommer nästan att vara helt träningsle­diga nästa vecka och det behövs för att killarna ska orka mentalt hela säsongen, säger Dalqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden