Hallandsposten

Skånela–drott

-

Drott kommer från två raka förluster. Senast, i hemmamatch­en mot GT Söder, var defensiven väldigt stabil men man föll ändå efter att ha gjort blott 16 mål framåt.

– Det är självklart något vi tittar på. Vi var nöjda med försvarssp­elet, och stundtals faktiskt anfallsspe­let, men vi var så klart inte nöjda med målprodukt­ionen. Vi brast en del i sista passningen och det sista avgörandet, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

Skånela förväntas spela ganska snarlikt Söder.

– De här matcherna är ganska lika. Det är ett förväntat 6–0-motstånd och ett sådant lag som vi har en chans mot, men som också kan slå oss. Det är så serien ser ut, det är många jämna lag. Det är en långresa som vi ska ta oss igenom, en av sju, så det är lika bra att beta av dem, säger Sivertsson.

För Drott gäller det att jobba vidare med den stabila defensiven senast, men man vill gärna se en större effektivit­et framåt.

- Nyckeln är att vi är mer effektiva än senast, att vi är skarpa i det avgörande läget. Skånela har ingen superstjär­na, utan precis som vi så är de ett gediget lag. Det blir lite dagsformen som avgör. Den som är vassast i lägena vinner matchen.

Drott ställer upp med samma trupp som senast.

– Det ser bra ut, alla som var med sist är hela och friska. Linnea Johansson börjar dessutom ta sig och närmar sig mer och mer och tränar för fullt nu. Hon är inte med mot Skånela, men närmar sig truppen nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden