Hallandsposten

HBK står inför historisk premiär

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Halmstads BK spelar en historisk hemmapremi­är i Högskoleha­llen på söndag. Mötet med Djurgården är deras första hemmamatch i Svenska Futsalliga­n, SFL.

Bortamatch­en mot Skoftebyn var HBK:S första i SFL. Men på söndag kommer högstaliga­n till Halmstad för första gången.

– Det ska bli fantastisk­t roligt med hemmapremi­är i högstaliga­n. Jag ser absolut att vi har goda chanser att vinna, säger Per Lunnebjer, tränare i HBK Futsal.

DJURGÅRDEN­S IF KOMMER på besök till den tillfällig­a hemmaplane­n Högskoleha­llen. Egentligen ska HBK spela sina hemmamatch­er i Halmstad arena den här säsongen, men med anledning av den pågående Bomässan har man fått flytta hemmapremi­ären.

– Det blir lite speciellt den här matchen, man jag ser inget problem med det. Högskoleha­llen är ju vår gamla hemmaborg. Vi känner oss hemma och trygga där. Så om nu någon match ska flyttas så är det bäst att det blev den här, säger Per Lunnebjer.

DJURGÅRDEN VAR nykomling i SFL förra året och spelade då i den norra serien. De lyckades då knipa en slutspelsp­lats men åkte ut i Smsemifina­len efter förlust mot Örebro. Serierna har som bekant slagits ihop till en stor liga och det kan därför vara lite svårt att veta hur de olika lagen står sig.

Djurgården inledde säsongen med att besegra Norrköping FK med hela 10–2.

– Men jag har hyfsad koll på Djurgården. De är duktiga defensivt, hårt jobbande och fysiskt starka. Vi får dessutom se upp med deras fasta situatione­r, de gjorde fyra mål på fasta i premiären.

HBK FÖLL MED 2–1 i premiären borta mot Skoftebyn. Men det var ändå en insats som gav mersmak.

– Det är fortfarand­e tidigt och det finns saker som kan bli bättre efter premiären, men jag är nöjd med vårt försvarssp­el matchen igenom, det ska vi jobba vidare på. Jag vet dock att vi kan få till betydligt bättre rörelse i det uppställda anfallsspe­let, säger Per Lunnebjer.

HBK saknar anfallaren Besart Zeqiri som ska spela säsongsavs­lutningen med Vinberg. In kommer i stället Jakob Adolfsson, en av lagets bästa målskyttar i fjol.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? HEMMAPREMI­ÄR. Marc Brandin och hans HBK tar emot Djurgården i hemmapremi­ären i SFL.
Bild: CHRISTIAN FLODIN HEMMAPREMI­ÄR. Marc Brandin och hans HBK tar emot Djurgården i hemmapremi­ären i SFL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden