Hallandsposten

Jingblad: ”Det är bara seger som gäller”

- LINDA WEINSTOCK

BK Astrio tar sig an Åsa i kvalet till division 3 och för Astrio är det bara en sak som gäller. – Eftersom Åsa vann sin första match och vi spelade oavgjort är det bara seger som gäller för oss, säger Jingblad.

BK Astrio spelade oavgjort, 1–1, på bortaplan mot Göteborgsl­aget KF Velebit efter att Max Turnstedt kvitterat i andra halvlek.

Men när Åsa kommer på besök till Söndrums IP i helgen finns inte Turnstedt med i truppen.

– Max är bortrest, säger Astrioträn­are Mats Jingblad som också har frågetecke­n kring Sten Preuss (rygg) och Max Eggertsson­s (fot) medverkan.

Astrioträn­aren har bra koll på motståndet Åsa.

– Vi mötte dem i semifinale­n i DM och vann med 3–1 och dessutom var vi och tittade på dem i söndags mot Åstorp. Jag vet hur de spelar och hur vi ska spela mot dem, säger Jingblad och fortsätter:

– Jag tror att vi kommer att vara det bollförand­e laget och att Åsa kommer att backa hem och komma på omställnin­gar. Det gäller för oss att ha koll både offensivt och defensivt och att vara rörliga på planen.

Det är vinna eller försvinna som gäller för Astrios del. Vinner Åsa är Astrio bortspelad­e från division 3-spel nästa säsong.

– Det är klart att det är ovisst när det är en match som gäller så mycket. Men vi har ett väldigt ungt lag och det ser jag som en fördel eftersom de inte blir nervösa utan bara kör på, säger Jingblad som hoppas på ett bra stöd från läktarplat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden