Hallandsposten

Thed Björk siktar mot Vm-titel med ny bil

- JONAS DAGSON/TT

Volvos kinesiska ägare Geely storsatsar på WTCR. Via sin racingdivi­sion Cyan Racing har Geely utvecklat en Tcr-bil och klart är att den regerande världsmäst­aren Thed Björk blir en av förarna nästa säsong.

Geely ger sig nu in i racingen med full kraft och presentera­r en storsatsni­ng på WTCR med tre förare inför den kommande säsongen. Svenske Thed Björk är en av dem.

”Att kunna sikta mot att vinna världsmäst­artiteln en gång till är en dröm som besannas”, säger han i ett pressmedde­lande.

De andra två förarna kommer att offentligg­öras under våren.

THED BJÖRK BLEV världsmäst­are i WTCC säsongen 2017. Men serien lades ner och internatio­nella bilsportfö­rbundet FIA satsade i stället på en världscups­erie i det alltmer populära Tcr-konceptet. Geely hade ingen Tcr-bil, så Björk lånades i stället ut till Yvan Mullers Hyundai-stall.

Björk fortsätter att visa att han är en förare i världsklas­s. Efter framgångar i de två senaste racen i Kina ligger han nu tvåa, bara sju poäng efter ledaren. Två race återstår.

”Att kunna sikta mot att vinna världsmäst­artiteln en gång till är en dröm som besannas.”

THED BJÖRK Om Geelys racingsats­ning

Satsningen inför 2019 innebär att Björk återvänder till Cyan och kör den nya Lync & Co 03 bilen nästa säsong. Lync & Co är ett dotterbola­g till Geely. Allt med inriktning mot 2020 då FIA förväntas att uppgradera Wtcr-serien och ge den Vmstatus.

UTVECKLING­EN AV LYNC & Co 03 skulle också kunna öppna dörren för prins Carl Philips återkomst till STCC. Prinsen fick kliva av STCC efter säsongen 2016 då Cyan inte kunde erbjuda honom en Tcr-bil. Han har de senaste säsongerna tävlat i underklass­en Swedish GT. Men några besked om framtiden finns inte i nuläget.

– STCC är alltid intressant för oss. Carl Philip tävlar för Cyan Racing, men vidare än så kan jag inte kommentera, säger Johan Meissner, pressansva­rig på Cyan Racing. Född: 14 december 1980.

Bor: Karlskoga.

Stcc-mästare: 2006, 2013, 2014 och 2015.

Wtcc-mästare: 2017.

WTCR 2018: Tvåa när två race återstår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden