Hallandsposten

Basshunter släpper låt för gamers

- SARA ÖSTER

Det var tolv år sedan dunderhite­n ”Boten Anna” släpptes, och nu är Halmstadar­tisten Basshunter tillbaka med ny musik. – Nu är det mycket mer energi, säger Jonas Altberg.

Han fick alla att undra vad en bot var för något, och när han släppte den engelska versionen av sommarplåg­an – ”Now you’re gone” blev han en världsarti­st. Låten låg etta i England i fem veckor, och slog även svenskt rekord som bara ABBA tidigare har slagit.

JONAS ALTBERG kommer från Halmstad, men bor numera i Dubai. Under många år har han turnerat över hela världen – och nu är det dags för en ny era. ”Masterpiec­e” är här.

– Alla gamers vet vad låten handlar om. Det är en ny och modern upptempolå­t, och jag ville göra en singel som passar när man spelar, men som också funkar på dansgolvet. Det var nog fem år sedan jag släppte något nytt.

Just nu befinner sig Jonas i de småländska skogarna, i Hovmantorp.

– Jag och brorsan bygger på ett hus här, men jag ska vidare till Amsterdam Dance Event och köra ett gig där nu i helgen.

Och det blir ett av Basshunter­s 150 gig i år.

När kommer du till Halmstad och kör?

– Jag och arrangören på Halmstad Live håller faktiskt på att kolla på ett datum till nästa år. Det ska bli riktigt kul. Plus att det blir min första spelning i Halmstad. Jag har gjort gig tidigare men aldrig haft spelning på nattklubb.

Men du körde ett par låtar på Halmstad Live för ett tag sedan?

– Ja, det var kul. Men det blev väldigt spontant och det var uppskattat, skrattar Jonas.

BASSHUNTER planerar att släppa låtar lite titt som tätt den närmaste tiden.

– Jag ska inte släppa ett album, men förhoppnin­gsvis kommer det ut en låt varannan till var tredje månad. Hoppas du att ”Masterpiec­e” får samma uppsving som ”Boten Anna”?

– Ingen låt kommer att bli som den, den är för sig. Men det känns skitkul att vara tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden