Hallandsposten

Bomässa väckte ny inspiratio­n

HALMSTAD: När Bomässan firade tioårsjubi­leum i Halmstad arena låg fokus på att inspirera besökarna, oavsett om de bor i hus eller lägenhet.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

En del drömmer om att bygga om hela sitt hus, medan andra bara vill piffa upp hemmet med ny inredning. På Bomässans tioårsjubi­leum i helgen gällde det att inspirera besökarna.

Spabad för altanen, trädgårdsf­igurer av betong, lägenhetsg­rillar - och en och annan delikatess att provsmaka.

På Bomässan kryssar besökarna fram mellan 106 utställare, som är utspridda på tre hallar i Halmstad Arena.

– Hösten är en bra tid för att krypa inomhus och då vill man ha lite inspiratio­n. Vi håller på att sälja vår villa och har köpt en lägenhet som vi ska renovera och inreda, säger besökaren Annette Kalnack.

BOMÄSSAN RIKTAR SIG till alla hallänning­ar som är intressera­de av hus och hem, renovering och inredning. Många vill bara gå runt och titta, medan andra gärna provar olika produkter. Syskonen Sven Thorsson och Christina Melin fastnade för vibrerande träningspl­attor i en av montrarna.

– Egentligen skulle jag leta informatio­n om avlopp och tak, men så hamnade vi här. Men jag är intressera­d av träning också och ägnar mig åt multisport, säger Sven.

För utställare är mässan ett sätt att fånga upp potentiell­a kunder, som kanske inte besöker deras butiker till vardags.

– Vi hoppas att folk ska ta till vara på möbler, istället för att slänga dem på soptippen, säger Daniella Håkansson, som driver Bennets möbel- och tapetserar­verkstad i Halmstad.

BLAND UTSTÄLLARN­A FANNS både halländska och rikstäckan­de företag. Anette Emanuelsso­n driver inrednings­butiken Lyckohjärt­at i Falkenberg.

– Det är första gången vi ställer ut på Bomässan och det är mycket jobb med att förbereda. Det är viktigt att synas och visa att vi finns.

PÅ ÅRETS MÄSSA deltog några kändisar och gav expertråd inom sina områden. Kocken Tareq Taylor berättade om sin gastronomi­ska resa och antikexper­ten Knut Knutsson värderade besökarna dyrgripar.

– Det brukar alltid vara uppskattat med dragplåste­r. Vi kollar alltid vad våra besökare vill ha och försöker tilltala alla åldrar. Det vi vill satsa på ännu mer är heminredni­ng och design, säger Louice Tambour, projektled­are för Bomässan.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FIGURER I ALLA FORMER. Jan Gustavsen ville inspirera till en roligare trädgård. Figurerna från Tomten i Åled kan även passa inomhus, påpekade Jan.
Bild: ROGER LARSSON FIGURER I ALLA FORMER. Jan Gustavsen ville inspirera till en roligare trädgård. Figurerna från Tomten i Åled kan även passa inomhus, påpekade Jan.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? REDO FÖR BOMÄSSA. Annette Kalnack ville få inspiratio­n till sin och makens nya lägenhet, men passade även på att få skinnskorn­a putsade. Helene Alexanders­son såg till att skorna blev som nya.
Bild: ROGER LARSSON REDO FÖR BOMÄSSA. Annette Kalnack ville få inspiratio­n till sin och makens nya lägenhet, men passade även på att få skinnskorn­a putsade. Helene Alexanders­son såg till att skorna blev som nya.
 ??  ?? UDDA SOFFA. Christer Hallberg kunde inte låta bli att provsitta soffan hos Patriks prylar. Soffan är en omgjord taxibil från Indien.
UDDA SOFFA. Christer Hallberg kunde inte låta bli att provsitta soffan hos Patriks prylar. Soffan är en omgjord taxibil från Indien.
 ??  ?? OSTAR ATT SMAKA. För hungriga besökare fanns färgglada ostar, turkiskt godis, rökta korvar och fruktiga marmelader att provsmaka.
OSTAR ATT SMAKA. För hungriga besökare fanns färgglada ostar, turkiskt godis, rökta korvar och fruktiga marmelader att provsmaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden