Hallandsposten

Hylte/halmstad vann fyra matcher under helgen

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

I våras tog Hylte/halmstad åttonde Sm-guldet efter finalvinst mot Linköping. I går blev det ny seger i ”giganterna­s kamp” när H/H vann den tidiga seriefinal­en med 3–2.

HYLTE/HALMSTAD 3 SOLLENTUNA 0 (25–14, 25–18, 25–19) HYLTE/HALMSTAD 3 LINKÖPING 2 (20–25, 25–12, 25–20, 19–25, 15–10)

– Det blir alltid bra och tajta matcher mot Linköping. Det är inte ofta det blir 3–0, säger centerstjä­rnan Philip Pettersson, ”Pilen” kallad. Han hyllar kollektive­t. – I viktiga lägen är vi väldigt lugna och gör det här tillsamman­s. Vi har en fantastisk sammanhåll­ning och jag har nog aldrig spelat i ett lag där det finns så många spelare som kan komma in och bidra

Då började det allt annat än bra i Örnahallen.

Linköping var ute efter revansch för finalförlu­sten i april och vann det första setet med 25–20.

Men sedan spelade hemmalaget upp sig – och det rejält. Nicholas Goodell var säkerheten själv i anfall och fick god hjälp av Adam Bradbury, som vräkte in poäng efter poäng.

25–12 I ANDRA var snudd på utklassnin­g och Hylte/halmstad fortsatte att dominera även i tredje, där laget snabbt rusade fram till ledning med 23-13 innan Linköping snyggade till siffrorna till 25–20.

– Både vi och Linköping bjöd stundtals på väldigt bra volleyboll och det andra setet är nog det bästa som vi spelat så länge jag har varit i klubben, myser H/h-tränaren Pererik Dalqvist.

H/H tappade dock fart i fjärde och Linköping lyckades få till ett skiljeset, men där var H/H starkast igen.

GOODELL SÅG MED två serveess till att hemmalaget fick ett tidigt försprång och det greppet släppte man aldrig i från sig.

De dubbla segrarna i helgen – först mot Sollentuna i Örnahallen i lördags och sedan mot Linköping i går – gör att Hylte/halmstad nu

är obesegrat i 15 raka elit- och slutspelsm­atcher.

Senaste förlusten kom för mer än sju månader sedan då Falkenberg blev för svårt.

– På förhand hade jag nog gissat att vi skulle haft problem i dag – att vi till och med åkt på en förlust – men jag är positivt överraskad över hur killarna uppträdde. En fantastisk prestation, tycker Pererik Dalqvist.

 ?? Bild: POVEL ARWIDSON ?? NY SEGER. Hylte/halmstad bara vinner och vinner och tog en ny seger när mästarlage­t besegrade Linköping med 3–2 i en tidig seriefinal i Örnahallen.
Bild: POVEL ARWIDSON NY SEGER. Hylte/halmstad bara vinner och vinner och tog en ny seger när mästarlage­t besegrade Linköping med 3–2 i en tidig seriefinal i Örnahallen.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SUCCÉTRÄNA­RE. Per-erik Dalqvists Hylte/halmstad har vunnit 15 raka matcher i år.
Bild: JARI VÄLITALO SUCCÉTRÄNA­RE. Per-erik Dalqvists Hylte/halmstad har vunnit 15 raka matcher i år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden