Hallandsposten

Falck nära att skrälla i Paris

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Mattias Falck var inte långt ifrån en präktig skräll i åttondelsf­inalen i World Cup i Paris. Halmstadsp­elaren pressade världsfyra­n Dimitrij Ovtcharov till ett skiljeset som tysken vann med 12–10.

Mattias Falck var som ende svensk kvalificer­ad för World Cup och svarade för en stark insats, men nådde inte hela vägen fram mot Ovtcharov, som vann med 4-3 (11–5, 4–11, 7–11, 13–11, 11–3, 5–11, 12–10).

– Jag gjorde en bra match och hade bra lägen vid ledning 2-1 i set och 10-8 i fjärde. Men jag förlorade det setet och det var tungt, suckar Mattias Falck.

FALCK LEDDE SEDAN en gång i skiljeset (5-4), men fick två matchbolla­r mot sig vid 8–10. Han räddade båda två, men när tysken fick en ny matchboll vid 10-11 kom avgörandet sedan den långe Halmstadki­llen slagit en forehand via nätkanten och ut.

– Jag försökte göra något nytt på serveretur­en vid 10-10, vara tuff och bara köra, men tyvärr läste han mig när han gick runt och loopade då jag skar min forehand, säger Falck.

Han har mött Ovtcharov vid tre tillfällen tidigare och hade 2–1 i matcher inför mötet i Paris.

– Jag är nöjd med mitt spel i World Cup. Det visar att jag kan hota de bästa spelarna i världen. Känns också som ett viktigt avstamp inför SOC (i Stockholm) om en och en halv vecka.

DET VAR JUST där som Falck besegrade Ovtcharov för två år sedan i semifinal. Svensken förlorade sedan finalen mot japanen Yuya Oshima.

Han har även slagit Ovtcharov i T2-ligan i Malaysia förra säsongen.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? TUNGT FÖRLUST. Mattias Fack var bara två bollar från att slå världsfyra­bn Dimitrij Ovtcharov i World Cup.
Bild: CARL SANDIN TUNGT FÖRLUST. Mattias Fack var bara två bollar från att slå världsfyra­bn Dimitrij Ovtcharov i World Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden