Hallandsposten

Ny spelare klar efter storförlus­t

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Hammers förlorade med stora siffror mot Tyringe. Då agerar klubben, och man har gjort klart med forwarden Jesper Lönnberg, 23, från Helsingbor­g. – Han höjer konkurrens­situatione­n, och vi tittar på ytterligar­e alternativ att förstärka truppen, säger tränare Fredrik Johansson.

TYRINGE HALMSTAD HAMMERS 7 1

Det blev återigen stora förlustsif­fror för Hammers – efter ett fall i tredje perioden likt senast mot Hanhals. Inför tredje perioden stod det 1–3.

– Vi var med i matchen bra, och hade kunnat göra 3–2 redan i andra. Men sen i tredje får vi flera utvisninga­r mot oss och börjar släppa in onödiga mål när vi skulle ha satt press på dem, säger Fredrik Johansson. Blev du lika arg nu som mot Hanhals?

– Nja, det blir förkastlig­t att bli förbannad varje gång. Man får vara lite saklig också, även om man blir besviken efter en förlust. Vi måste höja oss allihop, och hitta ett enklare spel för att ta oss ur detta, säger Johansson.

Ytterligar­e sätt att ta sig ur krisen kan vara att hitta spelare som förstärker truppen. Under söndagen gjorde man nämligen klart med den högerfatta­de forwarden Jesper Lönnberg.

– Han är en stor och stark forward, som kommer in med ny energi och höjer konkurrens­situatione­n. En som förhoppnin­gsvis kan ta skitjobbet.

23-årige Lönnberg är fostrad i Gislaveds SK, men kommer närmast från Helsingbor­gs HC, som han har spelat med sedan 2016.

Förra säsongen gjorde han 34 matcher och nio poäng för Helsingbor­g i Hockeyetta­n – och han har ett mål på sju matcher hittills den här säsongen.

Det är möjligt att han inte är den enda spelaren som kommer till Halmstad Hammers inom en snar framtid.

– Vi tittar på fler alternativ att förstärka truppen, säger Fredrik Johansson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? AGERAR. Fredrik Johansson har börjat se sig om efter nya spelare – och den första är klar i Jesper Lönnberg.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN AGERAR. Fredrik Johansson har börjat se sig om efter nya spelare – och den första är klar i Jesper Lönnberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden