Hallandsposten

H/H kom tillbaka efter tuffa smällen

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstads damer hämtade sig snabbt efter förlusten mot Engelholm och vann i helgen dubbelt mot Sollentuna och Linköping.

HYLTE/HALMSTAD SOLLENTUNA

(25–13, 20–25, 25–13, 25–17)

HYLTE/HALMSTAD LINKÖPING

(25–20, 25–22, 25–18)

3 1

3 0

– När vi fick stryk på det sättet som vi fick i Ängelholm så förstår jag tjejerna att det primära var att studsa tillbaka och ta tre poäng mot Sollentuna. Det var kanske därför det var lite nervöst, säger Hylte/ Halmstads tränare Dick Runesson.

Hemmalaget gjorde ett starkt första set i lördags och vann det enkelt, men sedan gick det grus i maskinerie­t i andra när gästerna kvitterade i Örnahallen.

– Så länge vi fokuserade på det som vi skulle göra så vann vi komfortabe­lt, men vi var inte tillräckli­gt ödmjuka och närvarande i andra set och svarade för en hel del dåliga handlingar. Sådant måste vi sluta med, funderar Runesson.

VIKTIGT VAR ÄNDÅ att hans tjejer kom tillbaka och övertygand­e tog de två påföljande seten.

Stina Rix gjorde 15 poäng och var tätt följd av Emmy Allen, 14 och Annie Reiswig, 13.

Om det var lite oroligt i leden i lördags var det som bortblåst mot Linköping på söndagen.

Hemmalaget vann i tre raka set – dock utan att imponera.

– Vi gjorde en helt okej insats. Det var långt i från felfritt, men det är svårt att gnälla när vi vinner med 3–0, säger H/h-tränaren.

Hylte/halmstad tog tag i taktpinnen från start och plockade hem det första setet med 25–20, som sedan följdes upp med 25–22 och 25–18.

– Det var svårt att hitta rätt anfallsryt­m eftersom Linköping missade så mycket, men vi var hela tiden steget före och jag var aldrig orolig på bänken.

MARTINA SVENSSON BLEV bäst på tolv poäng. Stina Rix gjorde 11 och Annie Reiswig, 8 poäng.

Men den som Runesson var mest nöjd med var nya passaren från Brasilien, Camila Silva.

– Camila var genomgåend­e bäst och börjar mer och mer växa in sin roll. Hon har haft problem med språket, men ju mer hon tränar och spelar tillsamman­s med de andra desto bättre blir det.

Helgens båda segrar till trots ligger H/H kvar på tredje plats i tabellen med fyra poäng upp till tvåan Örebro och sex till obesegrade serieettan, svenska mästarlage­t Engelholm - dock med en match mindre spelad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden