Hallandsposten

Astrio föll i kvalet – klart för division 4

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Det var vinna eller försvinna för BK Astrio i kvalmatche­n mot Åsa. Sent i andra halvlek kom sedan målet som skickar Söndrumsla­get ner i division 4. – Det känns jättetungt att trilla på målsnöret så här, säger tränare Mats Jingblad.

BK ASTRIO ÅSA IF 1 2

”Jingblad-effekten” räckte bara så långt. Trots att Astrio ryckte upp sig rejält under hösten tvingades man ändå kvalspela för att hänga kvar i trean.

Och efter kryss mot KF Velebit och förlust mot Åsa blir det division 4 i höst för Astrio.

– Det känns jättetungt när killarna har gjort en sådan fin höst, och vi trillar på målsnöret. Det har

”Vi kan inte skylla på domaren, men det kändes som att han väldigt gärna sett ett oavgjort resultat.” MATS JINGBLAD

Astrioträn­are

känts som att allt grinat mot oss de senaste veckorna, säger Jingblad.

Men det började ändå bra för Astrio. I den 27:e minuten gjorde Oliver Hansson ledningsmå­let för hemmalaget.

– Vi får ändå 1–0 på ett fint mål och då trodde jag att vi skulle kunna andas ut lite – för vi hade varit väldigt nervösa i matchöppni­ngen. Men det blev nästan tvärtom, vi blev uppjagade av det i stället.

Ja, och repliken från Åsa lät inte vänta på sig. Bara tre minuter senare gjorde Daniel Gunnarsson 1–1. Det sedan Victor Nikula oturligt halkade på egen planhalva.

Efter knappa timmen kom sedan nästa kalldusch, när målskytten Oliver Hansson fick sitt andra gula kort och visades ut.

– Vi kan inte skylla på domaren, men det kändes som att han väldigt gärna sett ett oavgjort resultat. Jag tycker det är konstigt när man tillsätter domare från en stad (Göteborg, reds. anm.) som ett annat lag i vår grupp kommer i från (Velebit). Det blir en jävsituati­on, och det känns konstigt att man inte tar mer neutrala domare.

Och Astrio med tio man hade sedan ett par lägen – bland annat ett stolpskott av Per Gulda – men det var Åsa som tog över matchbilde­n mer och mer. Och bortalaget­s ledningsmå­l kom sedan i den 81:e minuten genom Robert Nordström.

På övertid hade Astrio också en boll i ribban efter en hörna – men det blev förlust och uttåg år division 3 till slut.

– Det är bara att slicka såren, komma tillbaka och börja bygga ordentligt inför nästa säsong, suckar Jingblad.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? STOD PÅ HUVUDET. Efter förlusten mot Åsa blir det omöjligt för Max Eggertsson och Astrio att knipa förstaplat­sen i gruppen, som innebär fortsatt spel i trean.
Bild: ROGER LARSSON STOD PÅ HUVUDET. Efter förlusten mot Åsa blir det omöjligt för Max Eggertsson och Astrio att knipa förstaplat­sen i gruppen, som innebär fortsatt spel i trean.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden