Hallandsposten

Hallandia vann stort mot Blåvitt

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hallandia ångar på i Södra Allsvenska­n. Det blev fjärde segern av fyra möjliga hittills mot IFK Göteborg, som bara fick med sig tre poäng från banorna i Falkenberg.

HALLANDIA IFK GÖTEBORG 17 3

– Det gick som på räls. Det var spel mot ett mål, beskriver Camilla Andersson, spelare i Hallandia.

Halmstadla­get, som misslyckad­es i elitseriek­valet i våras, har fått en stark start på den nya säsongen och är tillsamman­s med Söder ensamt om full poäng så här långt.

IFK Göteborg har förlorat tre av fyra matcher hittills och hamnade i brygga direkt. Hallandia vann första serien med 4–1, andra och tredje med 5–0 och fjärde med 3–2.

– Det är ett väldigt stort steg upp till Elitserien, men det är också väldigt stor skillnad mellan lagen i denna divisionen. Fast IFK brukar faktiskt vara bättre än så här, säger Camilla Andersson och fortsätter:

– ”Agnes” (Agneta Granfeldt) skrek någon gång ”kom igen tjejer, upp med huvudena”. Hon tyckte att vi hängde med huvudena. Då hade vi 20–30 käglor plus på alla banpar. Vi spelade inte bra och var inte nöjda med vårt spel, men de spelade sämre.

Sandra Granfeldt toppade i Hallandia på 825 poäng före Camilla Andersson på 816 och nytillskot­tet Linnéa Andersson på 766.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden