Hallandsposten

Jobbig andra halvlek sänkte HK Drott

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Drott gick till pausvila med en tvåmålsled­ning – men förlorade ändå till slut med fem mål mot Skånela. – Det var två olika ansikten i första och andra halvlek, säger tränare Thomas Sivertsson.

SKÅNELA DROTT 27 22

Men det började som sagt lovande för Drott mot Skånela. I dryga 20 minuter följdes lagen åt – men då gjorde Halmstadla­get ett ryck och gick till halvtidsvi­la med ledning 14–12.

– I FÖRSTA halvlek hade vi lätt att komma till lägen, och våra niometerss­pelare vann många dueller i anfallsspe­let, som ledde till mål eller straffkast, säger Sivertsson.

Men andra halvlek blev desto kämpigare. Redan efter tio minuter hade Skånela vänt matchen till en bekväm ledning.

– De började spela tuffare bakåt, och de fick till fler spelstopp som gjorde att vi fick sämre rytm i anfallsspe­let. Och med det började vi också få en del kontringsm­ål mot oss.

OCH TROTS ATT man tog ut målvakten och prövade lite spel 7 mot 6, var Drott var sedan aldrig riktigt nära att få med sig några poäng från Märsta.

– Det klart det känns surt att vi inte kunde få med oss några poäng här, när vi är med bra i matchen längre. Men de gick högre och tuffare i försvaret, och vi kunde inte lösa det. Det får vi ta med oss och försöka utveckla, säger Thomas Sivertsson.

Drotts bästa målskytt för dagen var Cecilia Patriksson, som gjorde sju mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden