Hallandsposten

A toppmötet

- MIKAEL MARTINSSON mikael.martinsson@hallandspo­sten.se

Falkenberg hade haft sju hörnor innan AFC Eskilstuna fick sin första i 39:e minuten. På den kom segermålet.

– Vi ska vara organisera­de så vi tar den ytan, men jag måste se målet först, sa Hasse Eklund.

CHRISTIAN MILJEVIC STOD ostörd vid bortre stolpen och sköt ett skott som Tobias Karlsson styrde och Hampus Nilsson fick reflexrädd­a men Anel Rashhkaj slog in returen. Kanske borde Tibor Brink Joza varit närmare Miljevic.

– Vi skapade ju också många hörnor, men var inte tillräckli­gt bra på sista tredjedele­n för det brukar ju ofta komma chanser när man ligger på så, sa Tobias Englund. Han var aktiv i första halvlek. – Jag fick många bra ytor. Man är van att de kommer högt upp med AFC Eskilstuna - Falkenberg­s FF 1–0 Målet: 1–0 Anel Rashkaj (40) Falkenberg­s FF (4-5-1): Hampus Nilsson - Per Karlsson, Tobias Karlsson, Tibor Brink Joza, Tobias Englund - Kalle Söderström, Enock Kwakwa (76), Christoffe­r Carlsson, John Björkengre­n (83), Robin Östlind (83) - Chisom Egbuchulam Bänk: Erik Pärsson (76), Mergim Laci (83), Zlatan Krizanovic (83) pressen men den kunde vi spela oss ur. Men vi får inte till det riktigt offensivt och sedan är deras mål otur att att vi inte får bort den.

I ANDRA HALVLEK hade FFF svårare.

– Det var en lite annan matchbild som passar dem. De kan dra sig tillbaka och är väldigt starka defensivt, sa Hasse Eklund.

– Vi fick inte till det flytet vi hade i första då vi kunde komma med fart på kanterna, sa Tobias Englund.

Nu ökar pressen på Falkenberg även om ingen ville säga det. AFC jagar fyra poäng bakom.

– Det här är inget att gräva ner sig för. Såklart är det tufft men vi är en sammansvet­sad trupp och jag tänker inte på nerver. Vi spelar om en plats uppåt i serien. Det kunde varit neråt, sa Tobias Englund.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? grade Falkenberg.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON grade Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden