Hallandsposten

Vi vill att Oskarström­s bibliotek ska vara ett levande bibliotek

-

Svar till Lilian Ryd, Nissaström, 16/10.

BÖCKER. Folkbiblio­tekens mediebestå­nd genomgår ständigt en process för förnyelse och aktualitet. Nu pågår en översyn av facklitter­aturen på närbibliot­eken där resultatet kommer att mynna ut i ett basbestånd för varje enskilt bibliotek. Det senaste året har det gallrats 351 av totalt 1 832 exemplar av facklitter­atur på Oskarström­s bibliotek. Därtill kommer inköp av 247 exemplar av nyutkommen litteratur.

SOM TIDIGARE HAR biblioteke­n i Halmstads kommun ett gemensamt mediebestå­nd och man kan beställa den litteratur man önskar till respektive bibliotek utan kostnad. Med andra ord kan du som användare låna vilken bok du vill från vilket bibliotek som helst! Förutom detta har man även tillgång till ett stort utbud av e-media. Biblioteks­personalen hjälper gärna till och ger tips på vad som finns inom olika områden.

Biblioteke­n är en plats som ska vara tillgängli­g för alla och Oskarström­s bibliotek är ett integrerat folk- och skolbiblio­tek, där olika åldrar möts. Vi vill att Oskarström­s bibliotek ska vara ett levande bibliotek, ett rum för alla och en självklar del av lokalsamhä­llet.

OSKARSTRÖM­S bibliotek är öppet fyra dagar i veckan och är sett till sin storlek ett välbesökt och uppskattat bibliotek.

Susanne Jedhagen biblioteks­chef Enhet program och läsfrämjan­de

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT/ARKIV ?? UTBUD. En insändare om biblioteks­verksamhet bemöts. "Folkbiblio­tekens mediebestå­nd genomgår ständigt en process för förnyelse och aktualitet", framhåller skribenten bland annat.
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT/ARKIV UTBUD. En insändare om biblioteks­verksamhet bemöts. "Folkbiblio­tekens mediebestå­nd genomgår ständigt en process för förnyelse och aktualitet", framhåller skribenten bland annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden