Hallandsposten

Matice Kamara fick lämna ”Idol”

- TT

HEJ DÅ. Efter att ha kanalisera­t Jay-z i ”Empire state of mind” fick Halmstadbo­n Matice Kamara, som hängde löst förra veckan, lämna ”Idol”. – Jag har gjort vad jag kan. Jag gjorde det bra i dag, men förra veckan jagar mig fortfarand­e, säger han efter beskedet.

Kvällens tema i ”Idol” var duetter och de tio deltagarna fick para ihop sig två och två. Men det var inte förrän sista paret, Kadiatou Holm Keita, 17, och William Segerdahl, 16, sjöng ”For you” av Rita Ora och Liam Payne som juryn vaknade till. Efter framträdan­det fick paret stående ovationer och juryn lovordade deras insatser.

– Det här är magiskt och Kadiatou vad är det för saga vi ser?, sade Alexander Kronlund.

Enligt juryn var det enda framträdan­det som kändes som att det hörde hemma i en ”Idol”-final i Globen.

Tua Selge fick däremot hård kritik av juryn, som dock poängterad­e att hon hade den svåraste delen i duetten ”One” med William Stridh.

– Jag fick ingen bra kritik alls, sade 17-åringen i tårar efter juryns utlåtanden.

Matice Kamara och Ki Soe var de två deltagare som låg sämst till när tittarna lagt sina röster. Båda har hängt löst tidigare och Matice har sagt till TT att han borde ha åkt ut förra veckan eftersom han tappade text.

– Missförstå mig inte nu, jag är jätteglad att jag är kvar, men jag borde ha åkt hem förra veckan. Jag var sämst, jag tabbade mig fruktansvä­rt, det får inte ske på en sådan här nivå, sade han.

 ?? Bild: HANNA FRANZÉN/TT/ARKIV ?? Matice Kamara från Halmstad var den som fick lämna ”Idol”.
Bild: HANNA FRANZÉN/TT/ARKIV Matice Kamara från Halmstad var den som fick lämna ”Idol”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden