Hallandsposten

12 miljarder – hög nota för resultatli­sta...

-

Tack för blivande cykelbanan på Bäckagårds­vägen. Tänk om det gick att få en bättre busshållpl­ats med busskur vid HFABS gula 5-våningshus också. Det är väldigt blåsigt och kallt när man ska ta bussen in till stan. Ett önsketänka­nde.

OS. SOK, Sveriges olympiska kommittée, vill att Stockholm arrangerar vinter-os och man lovar att hålla nere kostnadern­a. OS i Sydkorea gick löst på 100 miljarder, men 12–13 miljarder borde räcka.

MINNS NI DEBATTEN om tunneln genom Hallandsås? Problemen hopade sig, arbetet tog mycket lång tid och kostnadern­a drog iväg. Många krävde att projektet skulle avbrytas. Att fortsätta innebar att kasta goda pengar, som kunde användas till annat, efter de dåliga, felinveste­rade. Den färdigstäl­ldes emellertid HOPPAS och det blev dags att summera: ”Slutnotan för järnvägstu­nneln har dock skenat iväg med ytterligar­e 300 miljoner kronor – prislappen för projektet landar nu på 10,8 miljarder.” (GP 21/9 2015). Tunneln invigdes den 8 december 2015.

NU KAN VI få en uppfattnin­g om vad denna penningsum­ma, skriven som 12 följt av 9 nollor, räcker till. För 12 miljarder kan man få veta vilka som vid en viss tidpunkt är bäst i olika tävlingsgr­enar. Det är också priset för en dubbel tågtunnel genom Hallandsås.

Erik Bengtsson

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden