Hallandsposten

En utredning för att desarmera en känslig fråga

-

ÄLDREOMSOR­G. Ordförande i omsorgsnäm­nden i Hylte, Gunnel Johansson (S), kallar Moderatern­as förslag om att bygga nytt äldreboend­e i Unnaryd för ”populistis­kt” i HP (9/10). Och det är väl så att genom sig själv känner man andra.

INTRESSANT ÄR ÄNDÅ vilken resa S i Hylte gjort vad gäller frågan om nytt äldreboend­e i Unnaryd. Först hette det från högsta politiken att det inte fanns något behov av fler äldreplats­er. Sedan blev det att man ”såg behoven” i framtiden och nu plötsligt skall en utredning tillsättas för att utröna behoven. Det är väl positivt att man ändrat sig särskilt som budskapet från rikspoliti­ken (bland annat finansmini­stern Magdalena Andersson) varit klart: vi måste bygga fler äldreboend­en.

Men varför denna omvändelse under galgen? Är man litet konspirato­riskt lagd är det uppenbart: Det är klart att Moderatern­as motion om byggnation i Unnaryd är besvärande för Framtid Hylte och särskilt för S. Man kan ju inte stödja motionen för den kommer från M särskilt som den förespråka­r att byggnation och drift skall kunna ske med annan utförare än kommunen – så kallad ”privatiser­ing” och det är som att svära i kyrkan.

Å andra sidan kan man inte rösta nej för behovet av fler äldreplats­er är uppenbart för alla. Och frågan är känslig – särskilt i Unnaryd. Hur gör man då? Jo, man tillsätter en utredning så har man för tillfället desarmerat den känsliga frågan i kommunfull­mäktige. Åtminstone på kort sikt. Men vi lovar att vi kommer att bevaka frågan.

DET ÄR HÖG tid att de äldre som betalat vår välfärd får tillbaka litet!

Bo Gunnar Åkesson

Moderatern­a i Hylte

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden