Hallandsposten

Helsingbor­gs IF–HBK

-

Olympia, tisdag 19.00

LÄGET I LAGEN

HBK: Lagkaptene­n Peter Larsson är tillbaka från sin avstängnin­g, och lär gå rätt in i startelvan i sin återkomst till Olympia. Även Jonathan Svedberg är tillbaka (sjuk senast) och kanske också kan ta plats i startelvan – i så fall antagligen till höger på mittfältet, där han spelat de senaste matcherna. I övrigt har också Igor Krulj hela truppen tillgängli­g. Helsingbor­g: Fick flera spelare skadade i senaste matchen mot Falkenberg. Både mittfältar­en Andreas Landgren och ytterbacke­n Anders Randrup kommer inte kunna spela mot HBK. Högerytter­n Mamudu Moro fick också kliva av den matchen och är ett frågetecke­n. Har förre Hbk-kaptenen Fredrik Liverstam i laget – men han lär börja på bänken.

LAGEN

HBK (preliminär­t): Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Jonathan Svedberg, Marcus Mathisen, Pontus Silfwer, Gabriel Gudmundsso­n – Kosuke Kinoshita, Johan Oremo. Helsingbor­g (preliminär­t): Kalle Joelsson – Markus Holgersson, Andreas Granqvist, Charlie Weberg, Adam Eriksson – Mamudu Moro, Mohammed Abubakari, Darijan Bojanic, Max Svensson – Rasmus Jönsson, Andri Bjarnason.

TRÄNARSNAC­K

Igor Krulj, HBK:

– Helsingbor­g är såklart spelmässig­t på en väldigt hög nivå, både individuel­lt och som lag. De spelar konsekvent som de gjort hela året, och för oss kommer det handla om att stänga deras ytor. De har ett rörligt anfallspar i Bjarnason och Rasmus (Jönsson), och för oss blir det viktigt att skapa ett övertag defensivt. – För oss blir det viktigt att prestera bra som ett lag, och framåt finns det ytor vi kan hota dem, det har vi gjort tidigare och vi tror på det. Per-ola Ljung, HIF:

– Det är en tuff match och en tuff utmaning – både för oss och för dem. Men vi tänker inte för mycket på att vi kan säkra avancemang, utan vi fortsätter att fokusera på de viktiga bitarna som vi jobbat med hela säsongen. (Sagt till föreningen­s hemsida)

HP:S BOLLJAKT

Topp fem efter 26 omgångar: Peter Larsson ....................................... 71 Malkolm Nilsson .................................. 70 Alexander Berntsson ......................... 65 Kosuke Kinoshita ................................ 60 Thomas Boakye ................................... 59 Gabriel Gudmundsso­n ....................... 59

ÖVRIGA MATCHER

Fredag: Landskrona–afc Eskilstuna Lördag: Öster–helsingbor­g, IK Frej– Degerfors Söndag: Hbk–brage, Falkenberg– Värnamo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden