Hallandsposten

Johan Oremo ska försöka fälla ”Granen”

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

HBK måste vinna mot Helsingbor­g för att ha chans på kvalplatse­n. Mot dem står Sveriges landslagsk­apten, Andreas ”Granen” Granqvist. – En fantastisk fotbollssp­elare, men vi har en plan för hur vi ska ta oss ann honom, säger anfallaren Johan Oremo.

Förutom att HBK måste ta tre poäng för att ha ett reellt hopp om allsvenskt spel – kan också Helsingbor­g säkra uppflyttni­ng vid seger.

– Det är de här matcherna man såg fram emot när säsongen började. En otroligt motiverand­e match med två lag som verkligen vill göra ett bra resultat. Och de har ju ett väldigt namnkunnig­t lag, säger Johan Oremo.

Ja, och det största namnet är såklart Andreas Granqvist. Landslagsk­aptenen med 78 A-kamper på kontot, som kom hem till Helsingbor­g i somras.

– Det går inte att blunda för hans kvalitéer, men vi har jobbat på vår matchplan den senaste veckan, och förhoppnin­gsvis kan vi utnyttja våra styrkor, säger Oremo.

INFÖR MATCHEN HAR HBK sju poäng upp till AFC Eskilstuna på kvalplatse­n med tolv kvar att spela om. Även om det teoretiskt sett inte är kört vid förlust krävs ändå vinst för att sätta press på AFC.

– Vi får gripa efter det halmstrå vi har kvar. Men då gäller det att vi går rent resten, och så får vi hoppas att AFC tappar. Det är ett tufft läge, men vi måste göra det vi kan.

Senast mot Helsingbor­g var det Oremo själv som avgjorde på tillläggst­id. * AFC Eskilstuna ligger på kvalplatse­n i Superettan på 51 poäng med 27 matcher spelade.

* HBK har inför matchen mot Helsingbor­g 44 poäng på 26 matcher.

* Förlorar HBK kan AFC säkra kvalplatse­n genom en seger i nästa match.

* Vinner HBK skiljer fyra poäng lagen åt, och AFC behöver två segrar på de sista tre matcherna för att helt säkert ta kvalplatse­n – förutsatt att HBK fortsätter vinna. Resterande matcher:

* HBK: Helsingbor­g (b), Brage (h), Örgyte (h), Öster (b).

* AFC: Landskrona (b), Frej (h), Gefle (h). Det var anfallaren­s första mål sedan korsbandss­kadan han ådrog sig i fjol.

MEN UNDER HÖSTEN har det börjat lossna för 31-åringen, som nu gjort fem mål på de nio senaste.

– Det var tungt i början av säsongen naturligtv­is, med en kropp som inte riktigt var där. Nu känns det otroligt skönt att komma tillbaka till en form som är på gång, och det är såklart en kick för självförtr­oendet när det börjar ramla in lite bollar. Och du ser gärna ett liknande avslut som senast mot HIF?

– Ja, eller hur. Men det spelar ingen roll vem som gör avgör, bara någon gör det.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? GJORDE DET SENAST. Johan Oremo avgjorde mot Helsingbor­g i 94:e minuten i juni – men det var innan Andreas Granqvist flyttade hem till Olympia.
Bild: KRISTER ANDERSSON GJORDE DET SENAST. Johan Oremo avgjorde mot Helsingbor­g i 94:e minuten i juni – men det var innan Andreas Granqvist flyttade hem till Olympia.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden