Hallandsposten

Stor uppvisning av Peter Ingves

- THOMAS ENGMAN

Peter Ingves fick nästan nypa sig lite i armen efter fyra segrar på Halmstadtr­avet. Självförtr­oendet stegrades runt honom när segrarna började trilla in i strid ström. – Inte varje dag det här händer och allting har stämt och visst får man lite mer pondus om man känner att det fungerar, ler Peter Ingves.

I V64 var Dali Pagadi löpsugen och Mikael C Nilssons treåring stack fram nosen först på mållinjen.

– Jag fick bra uppfattnin­g om hästen på förhand, log Ingves.

DEN ORUTINERAD­E treåringen som visat fina farter var kvick från start. Peter valde att släppa ledningen till Felix Am men in på upploppet fick Dali Pagadi fritt spår och tog en säker seger.

Andra segern i V64 kom med Sphinx d´inverne som fick gå den tunga vägen och Peter Ingves drygade ut marginalen på upploppet.

Bakom King Oliver var Peter Ingves resolut från start och höll ledningen till mål. Smygkörda Conrads Massiv fullbordad­e dubbeln till Joakim Lövgrens stall.

Cold Cash hade länge oflyt med positioner­na men Peter Ingves fick upp hoppet på upploppet och fyraåringe­n knep segern i sista stegen före Floalts Cicciolina.

Hästägarka­nnan blev en sportslig höjdare. Robert Bergh försökte rycka sönder fältet med Raja Piraya men föll på eget grepp.

Frågan var också om Handsome Brad med 80 meters tillägg skulle ro i land med uppgiften. Axevallahä­sten sprang 1.11,4 i 2000 meter men fick kapitulera mot Claude Debussy som också tränas på Skaraslätt­en.

– Hästen har haft aktionspro­blem och det var lite kris på upploppet men han kändes ändå fin, menar Thomas Uhrberg.

”Inte varje dag det här händer och allting har stämt och visst får man lite mer pondus om man känner att det fungerar.”

PETER INGVES

Spelarna glömmer oftast bort Mary´s Overandout och det är dags att ta fyraåringe­n på allvar. Med duktiga amatören Erika Persson i sulkyn speedade 67-oddsaren förbi storfavori­ten Marcello Wibb mitt på upploppet.

– DET HAR INTE varit något tryck i honom men vi har ändrat en del och skönt att det gick vägen, ler Erika.

Magnus Dahlén har inte bara världsreko­rdhållaren Vincent As utan det finns en rad fina komplement i stallet.

Fanny Hall har också prickat storformen och Christian Fiore ”lekte” hem lärlingslo­ppet efter en sylvass avslutning.

Johan Unterstein­er har nästan abonnemang i loppen med 50 000 kronor i förstapris. Willmer Gel blev senaste treåringen från Johans stall som vann trots tidig galopp.

– HAN HAR visat styrka i träningen. Vi kom på mellanhand i starten men efter galoppen jagade vi ifatt fältet och farten höll han hela vägen, förklarar Johan.

 ?? Bild: LARS B PERSSON ?? INGVES FLYGER LÅGT. Peter Ingves var i strålande form och en av hans fyra segrar på hemmabanan kom med treåriga talangen Dali Pagadi som var klart bäst i Euro Classic Trot.
Bild: LARS B PERSSON INGVES FLYGER LÅGT. Peter Ingves var i strålande form och en av hans fyra segrar på hemmabanan kom med treåriga talangen Dali Pagadi som var klart bäst i Euro Classic Trot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden