Hallandsposten

Halmstadta­lang vann i Danmark

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Lova Hidgård, 14, från Halmstads Fältrittkl­ubb hoppade hem en internatio­nell ponnyklass som avgjordes parallellt med världscupt­ävlingen i dressyr i danska Herning i helgen.

– Det var jättekul, verkligen jättehäfti­gt. Det var över 1 500 starter och det var bara jag och Rolf-göran Bengtsson från Sverige som vann och fick spelat nationalså­ngen där, säger hon.

Lova Hidgård, som är från Tönnersjö, och hästen Attyrory Pearl tävlade i en klass över 1,15 meter höga hinder mot 30 andra ekipage från fem länder: Danmark, Norge, Sverige, Irland och Nederlände­rna.

19 felfria ekipage tog sig till omhoppning. Där var Lova Hidgård och Attyrory Pearl inte bara felfria igen utan också snabbast och vann drygt en halv sekund före danskan Emma Ponsaing på Sixmile Waterblaze.

– Jag startade som nummer sju (i omhoppning­en) så jag hade många efter mig. Jag satsade på vinst. Det var inte så högt för mig och ”Pärlan”, vi brukar tävla lite högre, och då tänkte jag att jag kan satsa lite, berättar Lova Hidgård.

Hon är från en hästfamilj. Pappa Ola är ordförande i Halmstads Fältrittkl­ubb och storasyste­r Ellen är dressyrryt­tare med ungdomslan­dslagsmeri­ter.

För Lova Hidgård är det dock hoppning som gäller.

– Jag tyckte att det var mycket roligare. Jag tycker att dressyr är lite tråkigt – det händer inte så mycket, säger hon och skrattar. Vad väntar nu för dig?

–Nu har jag en stor häst som jag ska tävla lite mer på och försöka komma upp lite i klasserna på. Men hon är bara sju år, så hon är ganska ung.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SEGER I DANMARK. Lova Hidgård vann en hoppklass under världscupm­eetinget i Herning på hästen Attyrory Pearl. Tränaren (till vänster) heter Sofie Thurdin.
Bild: PRIVAT SEGER I DANMARK. Lova Hidgård vann en hoppklass under världscupm­eetinget i Herning på hästen Attyrory Pearl. Tränaren (till vänster) heter Sofie Thurdin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden