Hallandsposten

Jenny Fransson redo f

BROTTNING: NU VÅGAR HON KALLA SIG SJÄLV MEDALJKAND­IDAT

-

När Jenny Fransson sommaren 2016 brottade hem ett Os-brons var det en historisk framgång. Aldrig tidigare hade Sverige tagit en olympisk medalj i dambrottni­ng, som gjorde Os-entré först 2004. En dag senare tog även Sofia Mattsson hem en bronspeng.

– Det är ju det största som har hänt mig. Satsningen jag gjorde till OS var ju något helt annat än vad jag gjort tidigare. Jag är väldigt glad över att det gav resultat, säger Jenny Fransson med ett leende.

PÅ SIN VÄG mot Os-framgången i 69-kilosklass­en lade Fransson om det mesta i sin planering vad gäller fys- och konditions­träning samt taktikuppl­ägg.

– Jag hade mycket mer eget ansvar. Det var väldigt skönt, men lite läskigt, säger hon. Hon tog även hjälp av en psykolog. – För att lära sig hur man ska hantera sina tankar på tävling. Det är väl inget som har varit ett jättestort problem, men jag kunde ändå känna att jag kunde göra något annorlunda. Men jag visste inte vad riktigt. Det hade lite att göra med att våga köra sin egen planering.

Redan 2012 tog Fransson Vm-guld i 72-kilosklass­en, men det dröjde till i våras innan hon skulle brotta hem ytterligar­e en mästerskap­smedalj av

Med sitt Os-brons skrev hon svensk brottnings­historia. Vägen dit var läskig, men den resan gör att hon nu kan utnämna sig själv till en medaljkand­idat i VM. – Nu känner jag mig ändå trygg i det jag har gjort och med hur jag mår, säger 31-åringen.

 ??  ?? DAGS FÖR VM. Gällivareb­rottaren Jenny Fransson, 31, tog Os-brons 2016, Vm-guld 2012 och Em-guld 2018. Nu hoppas 31-åringen på Vm-medalj i Budapest.
DAGS FÖR VM. Gällivareb­rottaren Jenny Fransson, 31, tog Os-brons 2016, Vm-guld 2012 och Em-guld 2018. Nu hoppas 31-åringen på Vm-medalj i Budapest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden