Hallandsposten

Ör nytt Vm-guld

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

den ädlaste valören. Då tog Fransson ett efterlängt­at Em-guld i Kaspisjk i Dagestan (72 kilo).

– Det var jätteskönt. Det är något jag har kämpat för väldigt länge, säger Fransson, som tidigare som bäst hade tagit ett brons på EM.

NU VÄNTAR VM i Budapest. Fransson tävlar för första gången i 68-kilosklass­en och beträder mattan på tisdagen. Eventuell final eller återkval sker dagen efter.

– Målsättnin­gen är en medalj. Jag känner mig trygg att säga det nu. Hur långt fram ser du att din karriär sträcker sig?

– Jag ser fram till Tokyo 2020. Vi * Född: 18 juli 1987. * Bor: Helsingbor­g. * Klubb: Gällivare. * Främsta meriter: Os-brons 2016 (69 kilo), Vm-guld 2012 (72 kilo), Em-guld 2018 (72 kilo). * Aktuell: Medaljfavo­rit 68-kilosklass­en i brottnings-vm i Budapest. Går in i tävlingen på tisdagen. har ju hela tiden fyraårscyk­ler. Jag har inte sagt att jag ska sluta efter OS, för det tycker jag är lite läskigt att säga. Jag tycker om brottning så mycket. Kommer jag att vilja fortsätta efter Tokyo vill jag inte säga något sådant redan nu, säger hon.

MED STÖRSTA SANNOLIKHE­T blir dock OS 2020 hennes sista olympiska spel.

– Det är så mycket annat som lockar. Jag kanske vill bli mamma också. Och kroppen gör ont och jag vill inte bli en sämre brottare. Men egentligen hade jag ju velat hålla på med det här hela livet, säger Jenny Fransson.

 ?? Bild: ANDREAS HILLERGREN ??
Bild: ANDREAS HILLERGREN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden