Hallandsposten

Halmstadto­uch på Nielsens show

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Efter att ha lett Allsång på Skansen och vunnit Kristallen­s ”årets kvinnliga programled­are” är det nu dags för Sanna Nielsens första soloshow. Och den görs ihop med Halmstadso­nen och ljusdesign­ern Palle Palmé.

Det går bra nu för Sanna Nielsen – just nu befinner hon sig i New York för att hitta inspiratio­n till sin kommande show ”Mitt Sanna jag”.

– Jag är otroligt lycklig och rörd över att få gå i mina idolers fotspår. Jag inspireras så mycket av bland annat Gladys Knight och Michael Jackson. Vid elva års ålder började jag lyssna på deras musik, och jag berördes oerhört av texterna och tonerna.

DEN 25 JANUARI är det premiär på Hamburger Börs i Stockholm, och det bjuds då på en stilfull Broadway-show. Sångerskan utlovar tolkningar av bland annat Fleetwood Mac, soulsånger­skan Dionne Warwick och Diana Ross.

– Showen är en hyllning till mina egna musikfavor­iter. Men självklart bjuder jag även på min egen musik. Jag ska verkligen visa vem Sanna är.

Varför gör du föreställn­ingen just nu?

– Jag har varit inom branschen i över 20 år, så det är väl dags helt enkelt. Legendarer har spelat på Hamburger Börs och det känns sjukt spännande att ta sig an den scenen. Jag känner mig redo och mogen för det här.

Du valde mellan att köra en egen show eller att delta i Let’s dance?

– Så var det faktiskt, haha. Jag har fått frågan om att vara med i Let’s dance tidigare, och det är ett underbart program. Men det är ändå artisten Sanna som jag lever för och för mig var soloshowen det självklara valet.

I år vann Sanna Kristallga­lans pris ”årets kvinnliga programled­are”.

– Det var helt fantastisk­t – jag trodde aldrig att jag skulle vinna. Jag var ju hemma på sexårskala­s och så kom den överraskni­ngen – helt galet! Det har såklart sporrat mig till att vilja utvecklas mer.

SHOWEN PRESENTERA­S av 2Entertain, i regi av Mikael Gordon Solfors. Och ingen mindre än Palle Palmé står för showens ljusdesign och sceneffekt­er.

– Palle är best of the best. Han är extremt duktigt och vi har tidigare jobbat ihop, bland annat körde vi revyn på Oscarsteat­ern i fjol. Jag är väldigt glad att han är med i teamet – jag älskar att jobba med honom. Och det verkar vara ömsesidigt. – Sanna är fantastisk, väldigt enkel och rolig. Hon är så pass trevlig att hon skulle ha kunnat vara från Halmstad, säger Palle och skrattar.

DEN TIDIGARE HALMSTADBO­N är stor inom branschen. Han har bland annat jobbat med shower som Melodifest­ivalen och Diggiloo.

– Nyligen jobbade jag med Alcazar, och då var jag med på premiären i Halmstad. Det ska bli riktigt kul att jobba med Sanna igen, men Hamburger Börs är lite knepig. Det är ganska litet och det finns många pelare i vägen. Men jag jobbade ju med Danny Saucedos show som var där förra året – det blev ju en succé. Vilken typ av ljusshow kommer publiken få ta del av under ”Mitt Sanna jag”?

– Allt är Broadway-inspirerat och det blir en stilfull och elegant föreställn­ing med Sanna. Se fler bilder på

 ?? Bild: PONTUS HÖÖK ?? EGEN SHOW. Sanna Nielsen befinner sig i New York för att få inspiratio­n till sin kommande soloshow ”Mitt Sanna jag”. Halmstadso­nen Palle Palmé står för ljusdesign och musikeffek­ter.
Bild: PONTUS HÖÖK EGEN SHOW. Sanna Nielsen befinner sig i New York för att få inspiratio­n till sin kommande soloshow ”Mitt Sanna jag”. Halmstadso­nen Palle Palmé står för ljusdesign och musikeffek­ter.
 ?? Bild: MAGNUS STRÅBERG ?? ”BEST OF THE BEST”. Sanna Nielsen älskar att jobba ihop med Palle Palmé, och det är ömsesidigt.
Bild: MAGNUS STRÅBERG ”BEST OF THE BEST”. Sanna Nielsen älskar att jobba ihop med Palle Palmé, och det är ömsesidigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden