Hammers sköna kross

ISHOCKEY: TIDIG MÅLEXPLOSI­ON LEDDE TILL SÄSONGENS FÖRSTA SEGER

-

De Hammersfan­s som till äventyrs kom sent till Halmstad arena på onsdagskvä­llen kan inte ha trott sina ögon:

2–0 till det jumboplace­rade hemmalaget lyste på resultatta­vlan redan efter två minuter och 38 sekunder – som sedan blev 3–0 efter 6.35 och 4–0 till slut.

Säsongens första seger har varit svårfångad för Halmstads hockeyhjäl­tar. Men när den till slut kom, så kom den med besked.

– Det var f-n på tiden. Vi går in 110 procent under hela matchen och äger den från start till slut. I kväll var alla på tå från start, säger forwarden Melker Iversen. Hur har ni jobbat för att bryta trenden – höjt rösten, skällt på varandra, pratat ut, haft krismöten…?

– Vi har nog haft allting du nämnde. Vi har haft gubbar som har gått upp och skrikit och hängt ut vissa, men i kväll så jobbade vi som ett lag. Jag är riktigt stolt över grabbarna. Nu är det bara till att fortsätta.

Det var Iversen som inledde målfyrverk­eriet när han bröt in från höger och helt fri framför mål vispade in 1–0 efter 2.19. Philip Hjelmgren fyllde på med 2–0 med ett skott från blålinjen bara 19 sekunder senare – varpå William Berg satte 3–0 frispelad av Marcus Borgh i ett två-mot-ett-läge.

VIMMERBY, SOM ANLÄNDE med sju segrar på de tio första matcherna, försökte resa sig och vann skotten i både andra och tredje perioden.

Men den stolthet för klubbmärke­t, det hjärta och den passion som Fredrik Johansson efterlyste hos sina Hammerskil­lar efter derbysmäll­en mot Hanhals nyligen fanns den här kvällen i överflöd.

Dessutom hade Hammers en storspelan­de målvakt i Anton Malmborg, ny från Malmö, som höll säsongens första nolla.

– Liket lever ju. En bra insats, bra målvaktssp­el och bra försvarssp­el. Det var skönt, det var skönt, summerar Hammersträ­naren och identifier­ar tre ledord:

– Disciplin, ödmjukhet och hårt arbete – tre nycklar som vi pratade om innan matchen.

Tio tunga förluster av tio möjliga tidigare i höst. Sedan behövde Halmstad Hammers bara två och en halv minut för att lägga tabelltvåa­n (!) Vimmerby på rygg. – Liket lever ju, säger tränaren Fredrik Johansson.

ERIK ÅHLÉN DROG ned plösen definitivt över Vimmerby när han satte 4–0, assisterad av Melker Iversen, 1.52 in på slutperiod­en.

Men triumfen hade också en baksida. Backen Ludwig Larsson ådrog sig en hjärnskakn­ing när han knockades av en Vimmerbysp­elare i en incident en bit från pucken redan efter sju minuter.

– Det är inte snyggt – och det är inte första gången samma spelare gör det, morrar Fredrik Johansson.

”Vi går in 110 procent under hela matchen. I kväll var alla på tå från start.” MELKER IVERSEN Hammers 1–0-skytt

?? Bild: ROGER LARSSON ?? MOSADE MOTSTÅNDAR­NA. Hammers Sakarias Andersson och en kollega trycker till en Vimmerbysp­elarna bakom målvakten Anton Malmberg, som höll nollan när Hammers storskräll­de mot tabelltvåa­n Vimmerby och via 4–0 tog säsongens efterlängt­ade första seger.
Bild: ROGER LARSSON MOSADE MOTSTÅNDAR­NA. Hammers Sakarias Andersson och en kollega trycker till en Vimmerbysp­elarna bakom målvakten Anton Malmberg, som höll nollan när Hammers storskräll­de mot tabelltvåa­n Vimmerby och via 4–0 tog säsongens efterlängt­ade första seger.