Hallandsposten

Lt-läsare utan tidning efter 60 år

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Prenumeran­terna är fordringsä­gare i Laholms Tidnings konkurs och kan nu kräva ersättning. – Inte lönt att lägga arbete på, tror en av LT:S trognaste läsare.

I skyltfönst­ret på Laholms Tidning-huset har det varje dag hängt ett exemplar av tidningens förstasida.

Så inte längre. I stället finns där nu ett anslag som talar om att prenumeran­terna är fordringsä­gare för de tidningar som de betalat för, men som de inte kommer att få.

EN AV TIDNINGENS mest mångåriga prenumeran­ter är Gunnar Ottosson, 92.

– Jag har haft Laholms Tidning sedan jag gifte mig. Det är 60 år sedan, säger Gunnar Ottosson.

– Min ingifte morbror, Patrik Perslow, var en av de första redaktörer­na. Jag är uppfödd med tidningen, fortsätter han.

Gunnar Ottosson beklagar förstås att åren med LT nu är över.

– Synd om staden. Det är lokala grejor som kommit fram i tidningen. Men det är inget att göra åt. Sådan är tidens gång. Kommer du att kräva pengar tillbaka?

– Nej, det är inte lönt att lägga ner arbete på det. Hade det funnits något i konkursboe­t hade de väl fortsatt.

– VI BOR på Lingården nu och här finns Hallandspo­sten. Jag får läsa den i stället. Vi får klara oss till nyår och se om vi går över till HP sedan. Det är ju lokala nyheter man fikar efter, säger Gunnar Ottosson.

HP fick under torsdagen höra om en prenumeran­t som betalat för ett nytt år med LT bara några dagar före den plötsliga konkursen. Liksom att medarbetar­e på tidningen fått upprörda telefonsam­tal och mejl från arga prenumeran­ter.

OTTO HALLGREN ÄR konkursför­valtare för LT. Han konstatera­r att prenumeran­terna inte tillhör de prioritera­de fordringsä­garna.

– Huruvida det blir någon utdelning alls i den här konkursen är svårt att säga just nu, sade Otto Hallgren till HP i onsdags.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? SISTA BLADET. Gunnar Ottosson med torsdagens tidning. I 60 år har han öppnat en dagsfärsk LT vid frukostbor­det. Nu är det slut.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N SISTA BLADET. Gunnar Ottosson med torsdagens tidning. I 60 år har han öppnat en dagsfärsk LT vid frukostbor­det. Nu är det slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden