Hallandsposten

Kultur & Nöje.

Det är Nano som värmer upp för Per Gessle’s Roxette i kväll på Halmstad Arena. – Det blir nästan på hemmaplan, jag bor numera i Oskarström, säger Nano.

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Nyblivne Oskarström­sbon Nano värmer upp för Per Gessle’s Roxette i kväll.

”Som låtskrivar­e ser jag förstås upp till Per Gessle som är en levande legend och det är extra roligt att spela i Halmstad, min nya hemstad.” NANO

De flesta förknippar nog den 31-årige artisten med ”Hold on”, låten som tog honom till final och en slutlig andraplats i förra årets Melodifest­ival. Nano fick de flesta publikröst­erna men Robin Bengtsson vann, tack vare att juryn gav honom flest poäng.

Det följde ett ändå succéartat år för Nano med många uppträdand­en och stor uppmärksam­het i media, men i år har han inte setts lika mycket i offentligh­eten.

– Jag har ägnat mig åt familjen och att spela in i studio, men nu är jag grymt laddad inför spelningen i kväll. Som låtskrivar­e ser jag förstås upp till Per Gessle som är en levande legend och det är extra roligt att spela i Halmstad, min nya hemstad.

Hur länge har du bott i Oskarström?

– Två och en halv månader.

Varför lämnade du Stockholm?

– Jag har alltid längtat bort från storstan och min fru har lite släkt i Oskarström. Det är en betydligt lugnare och mindre stressig miljö för familjen, jag har ju fyra barn.

Din sång ”Hold on” blev inte bara tvåa i Mello, den hade även förstaplat­sen på Svensktopp­en i 13 veckor och var den mest spelade låten i radio våren 2017. Jag antar att du sjunger den i kväll?

– Ja, den är med. Hur lång tid får du på dig på arenan?

– 30 minuter, och det blir en blandning av gamla och nya låtar. Jag ska bland annat sjunga ”Love is the reason”, min nya singel som släpps 9 november. Spelningen i kväll blir första gången som låten möter publik.

 ??  ??
 ?? Bild: JÖRGEN ALSTRÖM ?? SOMRIG KONSERT. Nano Omar (artistens fullständi­ga namn) på Solgården i Tylösand 2017.
Bild: JÖRGEN ALSTRÖM SOMRIG KONSERT. Nano Omar (artistens fullständi­ga namn) på Solgården i Tylösand 2017.
 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? SÄKERT KORT. Nano lovar att sjunga ”Hold on” i kväll.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT SÄKERT KORT. Nano lovar att sjunga ”Hold on” i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden