Hallandsposten

Full fart på disco för de minsta

HALMSTAD: BIBLIOTEKE­T FÖRVANDLAD­ES TILL DISCO FÖR DE MINSTA

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

HALMSTAD: Det svängde bland böckerna på Söndrums bibliotek när barn upp till fem år bjöds in till disco under fredagsför­middagen.

Det snurrades, hoppades och diggades inne i Söndrums bibliotek under fredagsför­middagen. För på schemat stod nämligen inte läsning – utan disco för barn upp till fem år.

Klockan 10.00 brukar sällan vara tiden då ett disco startar. Att dansgolvet ligger i biblioteke­t och fylls med dansare under fem år hör inte heller till vanlighete­rna. Men det var precis vad som hände i Söndrum under gårdagen.

Biblioteke­t har under hösten arrangerat olika aktivitete­r för föräldrale­diga på fredagar och testade nu att bjuda in till ”bebisdisco”.

– Jag har hört talas om att det har genomförts på andra ställen och tyckte det lät spännande. Vi vill hitta på något roligt och disco innebär ju musik och att man får röra på sig, berättar Frida Larsson, biblioteka­rie och initiativt­agare till evenemange­t som lockade en hel del nyfikna under fredagen.

NÄR LJUSET DÄMPADES och den färgglada discolampa­n började snurra var det fullt med föräldrar och barn som samlats runt dansgolvet i lokalens ena hörn. Frida Larsson hälsade barnen välkomna och förklarade att de förutom att dansa kunde ta sig en paus i myshörnan, varpå en av de taggade besökarna utbrast: – Jag vill bara dansa! Och dansa gjorde de. Efter lite uppvärmnin­g till sånger som ”Huvud, axlar, knä och tå” var det fritt fram att testa sina moves.

Några av dem som intog dansgolvet var Angelica Andersson och dottern Michelle.

– Jag googlade egentligen efter babyrytmik men så dök det här upp och jag tyckte att det lät som en rolig grej, säger Angelica Andersson.

För 14 månader gamla Michelle var det premiär på disco.

– Det är inte så ofta man får gå på det innan man börjar fyran, konstatera­r Angelica.

FÖRUTOM KLASSISKA barnvisor hördes bland annat 90-talshits som Aquas ”Barbie girl” och modernare låtar som ”Let it go”, känd från filmen Frost, ur högtalarna.

Biblioteka­rien Frida Larsson berättar att hon försökt hitta musik som ska falla målgruppen i smaken.

– Jag har en ett och ett halvtåring hemma som jag har testat på, säger hon.

Discot kommer att genomföras ytterligar­e en gång under hösten.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SVÄNGDE LOSS. 2,5-årige Matteo Gårdestedt dansade runt med mamma Helene Gårdestedt.
Bild: JARI VÄLITALO SVÄNGDE LOSS. 2,5-årige Matteo Gårdestedt dansade runt med mamma Helene Gårdestedt.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PREMIÄR. För 14 månader gamla Michelle var fredagens disco hennes första, berättar mamma Angelica Andersson.
Bild: JARI VÄLITALO PREMIÄR. För 14 månader gamla Michelle var fredagens disco hennes första, berättar mamma Angelica Andersson.
 ??  ?? MYS. Irene Arnerlind och tvååriga dottern Ophelia var några av de som passade på att dansa på fredagen.
MYS. Irene Arnerlind och tvååriga dottern Ophelia var några av de som passade på att dansa på fredagen.
 ??  ?? TESTAR OLIKA. ”Bebisdisco­t” är en av flera aktivitete­r som biblioteke­t arrangerar för föräldrale­diga, berättar Frida Larsson.
TESTAR OLIKA. ”Bebisdisco­t” är en av flera aktivitete­r som biblioteke­t arrangerar för föräldrale­diga, berättar Frida Larsson.
 ??  ?? FULL FART. 15 månader gamla Elsa dansade runt på bibblan med mamma Viktoria Nygren.
FULL FART. 15 månader gamla Elsa dansade runt på bibblan med mamma Viktoria Nygren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden