Hallandsposten

Positivt med trygghetsf­örsök

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Inför den näst sista helgen med trygghetså­tgärder vid nattbussar­na på Karl XI:S väg står det redan klart att kaffe och närvaro av Arrivapers­onal och polispatru­ller har en positiv effekt.

Efter att busshållpl­atsen på Karl XI:S väg identifier­ats som särskilt otrygg gör kommunen, bussbolage­t Arriva och polisen en gemensam satsning på platsen när lördagskvä­llens sista nattbussar passerar.

Arriva har resandevär­dar och annan personal på plats som bjuder på kaffe och hjälper till med biljettköp. Samtidigt finns också polisen där.

– Vi ska sätta oss tillsamman­s och utvärdera så snabbt det går efter att vi genomfört de fyra helgerna, säger kommunpoli­s Kenneth Mattsson och konstatera­r:

– Det här med upplevd trygghet är komplext. Den är svår att mäta och ta på. Redan det att vi gör det här försöket kan vara med och påverka den upplevda tryggheten positivt.

Arrivas trygghetsc­hef Kenny Bungss har fått en hel del positiva rapporter från de personer som deltagit och varit på plats men är också han försiktig med att dra några slutsatser.

Han hänvisar också till den viktiga uppföljnin­gen som aktörerna gör gemensamt så snart det är möjligt efter testperiod­en:

– Gör vi det på rätt sätt, eller ska vi göra på något annat vis? frågar han och beskriver att hittills är känslan positiv.

– Vi vill nå fram till hur vi ska gå vidare, hur vi kan förbättra. Men det är naturligtv­is viktigt att alla samarbetar, vi, polisen, krögare och kommunen. Har vi samma vision och tanke med hur vi jobbar blir det bättre.

”Gör vi det på rätt sätt, eller ska vi göra på något annat vis?”

KENNY BUNGSS, Arrivas trygghetsc­hef

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden