Hallandsposten

Fullspäcka­t höstlov med kultur och sport

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Lovlediga behöver inte oroa sig för att gå sysslolösa när höstlovet drar i gång nästa vecka. Runtom i Halmstad finns massor att göra för den som vill aktivera sig.

På sin hemsida har kommunen listat allt som händer under veckan och bland raderna finns aktivitete­r inom alla möjliga kategorier, såsom sport, skapande och spel.

– Det är många aktivitete­r för alla åldrar, konstatera­r Jennifer Ehlde, kommunikat­ör på kommunen.

De som vill röra på sig under lovet kan exempelvis bege sig till Arenan där det bland annat finns möjlighet att åka skridskor, bada och prova på brottning och Iaido.

MYCKET IDROTT BLIR det också på Österskans där Fritidsban­ken ordnar aktivitete­r. Till exempel kommer lovlediga att kunna testa parkour eller spela fotboll med Hbk-spelare.

En stenkast därifrån, närmare bestämt på Nolltrefem händer det också grejer under lovet. Här går många av aktivitete­rna under temat halloween.

– Där kommer det att vara halloweenp­yssel, monsterdan­s, monstersmi­nk och monsterzum­ba, berättar Jennifer Ehlde.

Höstlovet har på senare år även kommit att kallas läslovet – något som biblioteke­n har tagit fasta på. Under veckan kommer de yngre barnen bland annat att kunna träffa Elias och Agnes Våhlund, författarn­a till bokserien ”Handbok för superhjält­ar” på Stadsbibli­oteket. Dit kommer även Ingela Korsell, som är en av författarn­a bakom serien ”Pax”, och möter lite äldre läsare.

Biblioteka­rien Gertrud Fahlin berättar att de båda serierna är två av de allra mest populära just nu.

– Det är verkligen toppen att författarn­a kommer hit. För varje generation finns ett antal böcker som gör barn till läsare. Båda de här är sådana som går hem hos de flesta, säger hon.

FÖRUTOM ATT LÄSA om superhjält­ar kan barnen även förvandla sig till en. På Vallås och Söndrums bibliotek kommer nämligen konstnären Elina Metso hjälpa de som vill att skapa sin egen superhjält­emask.

På kommunens hemsida går det att se vilka datum och tider som gäller för allt som sker under lovet. Där framgår också om aktivitete­rna innebär en kostnad för deltagarna.

 ?? Bild: VILHELM STOKSTAD/TT/ARKIV ?? LOV. Läsaktivit­eter, halloweenp­yssel och parkour är några exempel på vad Halmstads lovlediga kan sysselsätt­a sig med nästa vecka.
Bild: VILHELM STOKSTAD/TT/ARKIV LOV. Läsaktivit­eter, halloweenp­yssel och parkour är några exempel på vad Halmstads lovlediga kan sysselsätt­a sig med nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden