Hallandsposten

Man slog stekpanna i huvudet på sin far

- JONATAN GERNES

Sonen blev arg över att maten inte var klar. Han kastade en kastrull efter pappan och drämde sedan stekpannan i huvudet på honom. Nu åtalas mannen från Knäred.

Slaget över ansiktet var så kraftigt att stekpannan gick sönder i skaftet. Sonen riktade också en kökskniv mot sin far och ropade: – Jag ska slå ihjäl dig gubbjävel. Så har ett vittne som var med berättat i förhör efteråt.

KLOCKAN VAR NÄRMARE fem en söndagskvä­ll i april när polisen larmades till bostadshus­et i Knäred.

Pappan, hans vuxne son och en kamrat hade suttit och druckit öl tillsamman­s under dagen. Sonen ska efterhand ha blivit allt mer aggressiv och irriterat sig över att maten inte var klar.

Pappan fick ett sår i ansiktet och blödde från både huvudet och armen efter tumultet. Sonen var inte kvar när polisen kom dit.

Dagen efter ringde pappan tillbaka till polisen. Han och sonen hade rett ut saken och kommit överens om att det hela var ett dumt fyllebråk.

PAPPAN VILLE INTE att sonen skulle fara illa och önskade lägga ner anmälan. Men eftersom misshandel faller under allmänt åtal fortsatte polisen med utredninge­n.

I förra veckan kallades sonen till förhör.

–Jag kan varken erkänna eller förneka eftersom jag inte minns, svarade han på misstankar­na som riktades mot honom.

Enligt sonen hade de rykt ihop över någon småsak när han besökte sin far för att äta mat. Han var för berusad för att minnas vad.

Nu har mannen åtalats vid Halmstads tingsrätt för misshandel och olaga hot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden