Hallandsposten

Spökrunda kickstarta­r höstlovet

- SANDRA KILLGREN

Gastar, spöken och en hel del clowner. Lördagens spökrunda i Killhult är en av många aktivitete­r som erbjuds skollediga elever på höstlovet.

I kväll anordnas två sorters spökvandri­ngar ute i skogen och runt festivalom­rådet i Killhult.

Den ena riktar sig till besökare som föredrar mildare otäckheter och den andra passar den som vill skrika mycket.

– Den otäckare går man på egen risk, på den kan man bli både jagad och vidrörd, säger arrangör Emmelie Fasth.

Höstlovet kickstarta­r med Halloween-temat och spökrundor­na i Killhult, men det tar inte slut där. På måndag startar kommunens höstlovspr­ogram där aktivitete­rna avlöser varandra fram till söndag. Kalle Hansson, lovsamordn­are på Laholms kommun, berättar att ett statligt bidrag på 860000 kronor gör att årets program är tjockare än tidigare år.

– Lovbidrage­t ska fördelas över hela året och har bland annat gjort det möjligt att ta hit Clara Henry och Ångestpodd­en.

På måndag äntrar författare­n och Youtube-profilen Clara Henry aulan och scenen på Campus Laholm. Hon kommer att föreläsa utifrån sin bok ”Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkat­et”. På tisdag tar Ida Höckerstra­nd och Sofie Hallberg från Ångestpodd­en över scenen för att prata om den växande psykiska ohälsan bland unga.

– Det kan vara bra för ungdomar att höra vad dessa profiler säger och tycker om väldigt aktuella ämnen, säger Kalle Hansson.

Även aktivitete­r från tidigare år kommer tillbaka. Fisketuren till Helsingör och Lisebergsr­esan äger rum måndag respektive onsdag. Badhuset håller öppet hela veckan och på fredag anordnas en spökkväll bland bassängern­a.

 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? FÖRBEREDEL­SER. Innan rundan såg Emmelie Fast, vd på The swedish horror company, till att clownerna hamnade på rätt plats.
Bild: SANDRA KILLGREN FÖRBEREDEL­SER. Innan rundan såg Emmelie Fast, vd på The swedish horror company, till att clownerna hamnade på rätt plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden