Hallandsposten

Amanda går för guld

FOTBOLL: ANFALLAREN FRÅN HALMSTAD REDO FÖR ALLSVENSK RYSARE

- Carl Fredrik johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Det ska mycket till, men det är inte omöjligt. Det är klart att man är lite nervös och det är mycket som står på spel, men mest är man bara jäkligt laddad. Det är de här matcherna man tränar för hela året och det här läget man vill vara i, säger den förra Halmia-anfallaren.

Lördagens sista omgång i Damallsven­skan har alla förutsättn­ingar att bli en riktig rysare.

Tre lag ligger inom en poängs avstånd med Rosengård och Piteå i topp på 45 poäng och Göteborg jagande strax bakom på 44.

Extra raffinerat är att Göteborg och Rosengård möts i avslutning­en på Ullevi medan Piteå tar emot sjätteplac­erade Växjö DFF.

SKA DET BLI guld för Göteborg krävs seger mot Rosengård samtidigt som Piteå måste tappa poäng.

– ...och vinner vi och Piteå inte tappar poäng så får vi i alla fall en Champions League-plats. Så vinna är ett måste för att vi ska få någonting, säger Johnsson Haahr. * Ställninge­n i tabellen:

1) Rosengård, 45 poäng, +39. 2) Piteå, 45 poäng, + 13. 3) Göteborg, 44 poäng, +25. * Sista omgången i dag:

Göteborg–rosengård (15.30) Piteå–växjö DFF (15.30)

– Vi är i väldigt bra form och har gjort 14 mål i de tre senaste matcherna. Rosengård är inte dåliga, men de har haft mycket matcher nu med Champions League. Lite trötta ben där kanske och vi är ofta bäst sista halvtimmen, så det kan vara en fördel för oss. Kan Växjö ta poäng mot Piteå?

– Det är inte omöjligt alls. Det är lite nerver och så inblandade och Växjö har inget dåligt lag. De vill rulla boll och gör mycket mål framåt, så jag tror absolut att de kan utmana.

KARRIÄREN HAR GÅTT snabbt uppåt för Amanda Johnsson Haahr, som så sent som 2015 hade ett årslångt uppehåll från fotbollen på grund av motivation­sproblem. Men 2016 blev det comeback, först i HBK och sedan i Halmia, följt av övergången till Göteborg i augusti 2017.

Hon har tuff konkurrens om anfallspla­tserna i GFC med bland andra Torup/rydö-fostrade landslagss­pelaren Olivia Schough, men har deltagit i 20 av 21 allsvenska matcher i år, varav fyra från start, och gjort två mål.

– Jag är nöjd. Jag har fått spela de matcher som jag har varit tillgängli­g till, där jag inte har varit skadad eller sjuk. Sedan är det klart att man alltid vill spela mer och göra fler mål, men det har som sagt gått snabbt för mig så jag är absolut nöjd med min säsong.

Det är bara tre år sedan hon var så less på fotbollen att hon inte spelade alls. I dag hoppas Amanda Johnsson Haahr, 22, från Halmstad vinna Sm-guld med Göteborg FC.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/ARKIV ?? HOPPAS PÅ GULD. Amanda Johnsson Haahr (till höger) firar sitt första allsvenska mål mot Eskilstuna i somras. På lördagen spelar hon och Göteborg FC för att vinna guld i Damallsven­skan.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/ARKIV HOPPAS PÅ GULD. Amanda Johnsson Haahr (till höger) firar sitt första allsvenska mål mot Eskilstuna i somras. På lördagen spelar hon och Göteborg FC för att vinna guld i Damallsven­skan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden