Hallandsposten

Ivo har ett hjärta

FOTBOLL: HBK-MITTFÄLTAR­EN ENGAGERAR SIG MYCKET FÖR ANDRA

-

Ivo Pekalski kom tillbaka till Halmstads BK i somras efter att ha gått korsbandss­kadad i ett år.

Mittfältar­en har sedan debuten i den blåsvarta dressen gått från klarhet till klarhet.

– Det känns bättre och bättre. När jag kom hit var jag glad eftersom det är en miljö jag trivs bra i och jag vet att jag utvecklas på de bitar jag behöver, framförall­t fysiskt, säger han och fortsätter:

– När man har varit borta länge vet jag att det är en startsträc­ka, det går lite trögt i början och sedan går det lite upp och ner. Jag börjar kliva uppåt dit jag vill vara men jag är medveten om att det tar tid.

Hans HBK tar sig an Brage på söndag och det är bara tre poäng som gäller.

– Det är en match av 30. Vi ser fram emot den och vi känner att vi har mycket att ge. Det gäller att vara på tå från början både fysiskt och mentalt, säger han.

HBK SPELAR MED kniven på strupen och måste gå fullt de sista omgångarna samtidigt som laget måste göra så många mål framåt som möjligt.

– Tanken är att göra det absolut bästa av varje match som kommer. Det är det vi kan påverka, rätt fokus, rätt mentalitet, rätt inställnin­g, säger Pekalski och fortsätter:

– Läget är som det är, vi kan inte gå tillbaka i tiden och rita om tabellen, det är bara att acceptera och gå tillbaka till oss själva och få ut det absolut mesta vi kan. Varför tror du att ni har hamnat i denna situatione­n?

– Vi har mött lag där vi på papperet har förväntats vinna eller så har det funnits en annan typ av press där vi ska föra spelet eller där det ska vara tre poäng. Vi har haft ett antal matcher där poängen vi gärna velat ha har tappats och det är det som har gjort att vi har halkat efter, säger Pekalski.

– Vår högstanivå kan vara väldigt hög och det visar sig framförall­t mot topplagen, sedan kan vi svaja och hamna ganska djupt och där gäller det att hitta stabilitet­en över tid.

Vid sidan om fotbollspl­anen engagerar sig Pekalski i sina medmännisk­or.

Bland annat har han varit med och dragit igång Läs Spelet tillsamman­s med Halmstads bibliotek.

– För två år sedan arrangerad­es det en lästräff men sedan rann det ut i sanden, säger Pekalski.

– Sedan träffade jag Annika (Stattin) på biblioteke­t och vi inledde ett samarbete där jag kom och hade lite lästräffar tillsamman­s med barnen. Inför detta året drog de igång en kontakt med HBK och fick ett mer övergripan­de projekt som lever vidare.

Det finns ett liv vid sidan om fotbollen för spelarna i HBK. För Ivo Pekalski handlar mycket av den tiden att engagera sig för och hjälpa andra medmännisk­or.

BARNEN FÅR DELS lyssna på när Hbk-spelarna läser en bok för dem och dels får de möjlighet att spela lite fotboll med spelarna.

– Kombinatio­nen med fotboll och läsning är ett bra sätt att kanske göra läsning lite roligare framförall­t för de barn som inte har läst

 ??  ?? PÅ MITTEN OCH VID SIDAN OM. Halmstads mittfältsm­otor Ivo Pekalski har engagerat sig aktivt i barns läsning och i en frivillig hjälporgan­isation i Libanon.
PÅ MITTEN OCH VID SIDAN OM. Halmstads mittfältsm­otor Ivo Pekalski har engagerat sig aktivt i barns läsning och i en frivillig hjälporgan­isation i Libanon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden