Hallandsposten

Hansdotter gör inte som Myhrer

- ALPINT: VÄRLDSCUPE­N MIKAEL WIDERBERG/TT

André Myhrer har lagt ner storslalom­satsningen. Några sådana planer har inte Frida Hansdotter. Tvärtom. – Jag känner att jag har potential, säger hon inför världscupp­remiären.

Det var i slutet av september som Os-slalomvinn­aren André Myhrer meddelade att han den kommande säsongen inte kommer att köra storslalom i världscupe­n. 36-åringen vill ha ett lugnare program med specialgre­nen slalom i fokus.

Landslagsk­ollegan, tillika Os-guldmedalj­ören, Frida Hansdotter tänker däremot annorlunda.

ATT BARA KÖRA en disciplin i vinter är ingenting som lockar henne.

– Om jag bara skulle köra slalom varje dag tror jag att det skulle bli lite slentrian, säger hon inför lördagens Vc-premiär i österrikis­ka Sölden, där just storslalom står på schemat.

– Jag har 200 resdagar om året och att då kunna bryta av med lite storslalom tycker jag bara är roligt. Man får tävla mer, helt enkelt. Jag är taggad att köra storslalom i Sölden, även om det är med lite skräckblan­dad förtjusnin­g. Det är svårt att veta hur formen är och banan är svår.

Hansdotter tror att en fortsatt satsning på storslalom kan betala sig – i slalom.

– Även om man tränar på helt olika sätt och även om det skiljer sig åt mycket tror jag att det är mycket man kan ta med sig från storslalom­en till slalomen. Kanske framförall­t känslan, och den är väldigt viktig för mig. Så för min slalom är storslalom­en viktig.

DET RÅDER INGET tvivel om att det är paradgrene­n slalom Hansdotter lägger det mesta av krutet den här säsongen, precis som tidigare år. Och som bäst ska hon vara i februari, i VM hemma i Åre.

Målet är att ta fylla prisskåpet med en ny mästerskap­smedalj. Där ligger sedan tidigare, vid sidan av Os-guldet från sydkoreans­ka Pyeongchan­g, två Vm-silver och ytterligar­e tre brons.

– Det kommer krävas mycket av mig. Men jag har haft en bra försäsong och jag har förutsättn­ingarna att ta ytterligar­e ett kliv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden