Hallandsposten

HK Hök räckte inte till mot Åhus

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Åhus har vunnit alla sina matcher hittills i tvåan – och inte heller HK Hök kunde sno poäng av skåningarn­a. – Jag är mest besviken över att vi inte gav oss själva chansen, säger Höks tränare Marcus Artursson.

Trots att det bara blev fem bollars marginal i slutändan var Hök aldrig riktigt nära att hota Åhus. Efter en jämn första kvart drog hemmalaget i väg med några mål innan paus, och höll sedan Hök på avstånd resten av matchen.

Mot slutet kunde Hök snygga till siffrorna lite, men de var ändå aldrig riktigt nära att komma ikapp.

– Det var framför allt framåt vi hade stora bekymmer. De spelade ett offensivt försvar som vi hade problem med – vi fick sämre bolltempo och blev stressade till många tekniska fel som de kunde kontra på. Försvarssp­elet satt dock bättre. – Att släppa 26 bollar är inte katastrof, och vår målvakt Robin Hammarberg ska ha en stor eloge som strider hårt hela matchen, säger Artursson.

MEN ÄVEN OM det ”bara” blev förlust med fem bollar mot ett starkt Åhus är Artursson inte riktigt nöjd.

– Jag är mest besviken över att vi inte ger oss själva chansen. Vi visste om hur de skulle spela och hade pratat om det, men vi lyckades inte förvalta det. De är ett bra lag, men det kändes som att vi skulle kunna rå på dem på en bra dag, säger Höktränare­n.

Robin Eriksson gjorde comeback i Hök-tröjan i matchen, när man saknade Pontus Johansson på nio meter.

”Det var tufft för oss med en ny niometersu­ppställnin­g, speciellt mot ett bra försvar. Och Robin (Eriksson) har ju bara gjort två träningar.”

DEN FÖRRE LAGKAPTENE­N blev också bäste målskytt för bortalaget, med sex fullträffa­r.

– Det var tufft för oss med en ny niometersu­ppställnin­g, speciellt mot ett bra försvar. Robin har ju bara gjort två träningar så det var naturligt att han hade det lite tufft i början av matchen, med tajmingen och besluten framför allt, som kan vara svårt när man har varit borta ett tag.

– Men i andra kom han i det mer och mer, och han gjorde en jättebra match efter förutsättn­ingarna, säger Arthursson.

MARCUS ARTURSSON Hök-tränare

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden