Hallandsposten

Studenter kritiska till nytt system

- ANDERS HOLMER

Högskolans studieadmi­nistrativa chef, Brita Lundh, säger sig inte ha hört talas om andra fall där tentaanmäl­ningar ska ha försvunnit.

– Jag är den förste att beklaga ifall någon upplever att systemet inte har fungerat, men det här handlar om ett nationellt system som ska vara mycket bättre och modernare än Studentpor­talen som vi hade i Halmstad tidigare, säger Brita Lundh.

– Det enda vi kan göra är att gå in i de loggar som finns sparade på varje användarna­mn och se ifall de varit inne på anmälnings­sidan det datum som de säger.

Hon betonar att Högskolan har varit mycket aktiv i att informera om de nya, hårdare reglerna för att man måste anmäla sig i tid till en tenta.

– Vi undersöker nu om det ska gå att utöka systemet så att det även skickas ut påminnelse­r, men de ska i så fall vara mer exakt adresserad­e. Tidigare fick många studenter även påminnelse­r till tentor som inte gällde dem.

– Vi ska också se om det går att bygga till en funktion med mejlbekräf­telser.

Deniz Yeniler, som är studentomb­ud på Halmstad studentkår, säger sig ha fått en del reaktioner på Högskolans nya system för tentaanmäl­ningar.

– En del är positiva till att man nu kan tenta anonymt, vilket är tänkt att leda till mer objektiv rättning. Andra är negativa till att man inte kan få tenta i mån av plats ifall man missat sista datum för att föranmäla sig, säger hon.

Studentkår­en har precis skickat ut en enkät om systemet till samtliga studenter för att få in en mer komplett bild.

– Enkäten ligger ute i två veckor och vi fick in 94 svar första dagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden