Hallandsposten

Politiken fortsätter utanför fullmäktig­e

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Trots att väljarstöd­et inte räckte för att ta plats i fullmäktig­e har varken Trygghetsp­artiet eller SPI Välfärden gett upp. Partierna tänker fortsätta sitt politiska arbete – på var sitt håll.

Föregående mandatperi­od satt SPI Välfärden på två mandat i Halmstads kommunfull­mäktige men eftersom partiet inte lyckades ta sig över tvåprocent­sspärren i årets val står man utan de kommande fyra åren.

DET INNEBÄR DOCK inte att partiet kommer försvinna, enligt ordförande­n Bo Fridolph.

– Det finns inga planer på att lägga ner partiet. Vi jobbar vidare och kommer tillbaka 2022, säger han.

Enligt ordförande­n kommer SPI framöver bland annat att lägga sin kraft på att försöka få till ett äldrecentr­um på Patrikshil­l, något som Bo Fridolph drev som en hjärtefråg­a under valrörelse­n.

ATT PARTIET INTE längre sitter med i fullmäktig­e gör dock att det politiska arbetet får bedrivas på ett annat sätt, medger han.

– Vi kommer att få hitta helt andra vägar. Tack och lov har vi fortfarand­e goda politiska kontakter inom kommunpoli­tiken så jag hoppas att de kommer att lyssna på oss. Och vi har fortfarand­e Facebook som vi är rätt så starka på, säger Bo Fridolph.

Den tidigare Spi-styrelsen, som deltog i kommunvale­t under partibetec­kningen Trygghetsp­artiet, lyckades inte heller samla tillräckli­gt med väljarstöd för att ta sig in i fullmäktig­e.

Men det gör inte att man kastar in handduken.

– Vi ska absolut fortsätta. Men hur vi ska lägga upp det hela kommer vi att diskutera på ett möte med styrelsen, säger Trygghetsp­artiets ordförande Maj-lis Andersson.

Några planer på att slå ihop sig med SPI igen finns dock inte.

– Absolut inte. Vi har inga sådana tankar överhuvudt­aget.

Som HP tidigare berättat har den gångna mandatperi­odens splittring i två seniorpart­ier resulterat i en tvist om vem som har rätt till SPI:S partikassa. I dagsläget ligger ärendet och väntar på beslut i högsta förvaltnin­gsdomstole­n.

– Mycket beror på hur utslaget blir där också, säger Maj-lis Andersson. Menar du om ni kommer att fortsätta eller inte?

– Inte om vi kommer fortsätta men hur vi ska fortsätta. Får vi pengarna är det lättare att arbeta vidare.

”Vi ska absolut fortsätta. Men hur vi ska lägga upp det kommer vi att diskutera med styrelsen.”

MAJ-LIS ANDERSSON ordförande Trygghetsp­artiet

”Det finns inga planer på att lägga ner partiet. Vi jobbar vidare och kommer tillbaka 2022.”

BO FRIDOLPH ordförande SPI Välfärden

BO FRIDOLPH HOPPAS i sin tur på att domen kommer att falla till SPI:S fördel.

– Vi hoppas att vi får till- baka vårt medlemsreg­ister så att vi kan börja hantera medlemmarn­a igen och att vi får tillbaka våra pengar så att vi kan betala hyra och sådant, säger han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden