Hallandsposten

Krav på att Hyltes skolor blir porrfria

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Kvinnoorga­nisationen Soroptimis­terna vill se porrfria skoldatore­r och surfplatto­r på Hylte kommuns skolor.

Halmstad, Varberg och Kungsbacka kommuner har redan infört porrfilter i alla kommunala skolors nätverk.

”Nu hoppas vi att även Hylte, Falkenberg och Laholms kommun gör detsamma. Vi vill att även alla friskolor i Halland inför porrfilter i sina nätverk. Att inte skydda unga elever från den grova porren är att svika dem”, skriver Kjerstin Öberg, vice president i Varbergs Soroptimis­tklubb.

Eftersom de inte har någon representa­nt i Hylte kommun tog Kungsbacka Soroptimis­tklubb kontakt med ansvariga rektorer och it-ansvarig inom kommunen. Nätverket hoppas nu att politiker i Hylte ska lägga detta förslag i kommunfull­mäktige.

– Vi kommer att skicka vykort till berörda i Hylte, Laholm och Falkenberg den 12 november som en fortsatt aktion och vi kommer att följa upp vår kampanj för detta i början av nästa år, säger Kjerstin Öberg till HP.

Enligt Maria Hedin (S), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden, är frågan om porrfilter i skolorna på tapeten.

– Vi hade uppe frågan i nämnden i våras och beslutade att skicka det vidare till budgetbere­dningen eftersom det är kopplat till budget att införa det, säger Maria Hedin.

 ??  ?? STOPP. ”Vi hade uppe frågan i nämnden i våras och beslutade att skicka det vidare till budgetbere­dningen, säger Maria Hedin, (S).
STOPP. ”Vi hade uppe frågan i nämnden i våras och beslutade att skicka det vidare till budgetbere­dningen, säger Maria Hedin, (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden