Hallandsposten

Biltätt Laholm behöver fler p-platser

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Det blir tidsbegrän­sad parkering vid busstation­en i Laholm, på en del av platserna. Men på sikt behövs någon form av p-hus i Laholm, anser flera av ledamötern­a i kommunfull­mäktige.

Trygghetsp­artiet motionerad­e i maj i år om att maximera parkerings­tiden till två timmar för 55 platser vid busstation­en i Laholm. Motionen tog sig hela vägen till fullmäktig­e, där den orsakade debatt.

BERTIL JOHANSSON (LP) hävdade att folk avstår från att handla i Laholms centrum eftersom det är svårt att hitta parkerings­plats.

– Detta har jag hört i hela valrörelse­n. Vi måste lösa problemet med parkerings­platserna, folk måste kunna transporte­ra sig från landsbygde­n och hitta en plats för sin bil. På sikt behöver man göra någon form av parkerings­hus, att gräva ner det på Tivolitorg­et tror jag skulle vara en bra lösning, sade han.

Även Ove Bengtsson (C) tror att det blir nödvändigt att ställa bilar på höjden i framtiden.

– VI ÄR EN av landets mest biltäta kommuner, sett till bilar per invånare. Vi har inte dragit ner på antalet p-platser, men fler bor i centrum. När man förtätar så blir det problem med p-platserna, och på sikt behöver vi någon form av phus, sade han.

Kommunfull­mäktige beslutade att en del av parkerings­platserna vid busstation­en ska begränsas till två timmar. Miljö- och byggnadsnä­mnden ska utreda hur många platser som blir aktuella.

Införandet ska ske när den nya p-platsen vid Idrottsgat­an/löparegrän­d är klar.

 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? BEGRÄNSAS. På delar av parkeringe­n vid Laholms busstation kommer bilarna inte att få stå mer än två timmar i taget.
Bild: SANDRA KILLGREN BEGRÄNSAS. På delar av parkeringe­n vid Laholms busstation kommer bilarna inte att få stå mer än två timmar i taget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden